Feestelijke kerstdecoraties met een klein budget
DIY Wooninspiratie Kerstdecoratie

Feestelijke kerstdecoraties met een klein budget

Heel erg gezellig al die kerstdecoraties in je huis, maar deze kosten natuurlijk ook geld. Wil jij je huis een gezellige, warme kerstsfeer geven zonder er te veel aan uit te geven? Hieronder lees je handige tips!

Kaarsen in plaats van lampen

Kerstversiering gaat gepaard met veel lichtjes. Niet alleen in de kerstboom, maar door het hele huis en de tuin heen. Vervang lampen door kaarsen voor een gezellige sfeer en ook om energiekosten te besparen. Kaarsen geven een gezellige sfeer aan de ruimte. Meer zelfs wanneer je geurkaarsen neemt met een lekkere kaneel/appel achtige geur, voor een perfecte kerstsfeer!

Kaarsjes zijn op veel manieren leuk neer te zetten! In winkels vind je erg leuke kaars houders in kerstsfeer. Je kunt ze echterook zelf maken. Bijvoorbeeld door glazen potjes (zoals jampotten) te sparen en goed schoon te maken, om deze vervolgens te versieren met leuk goud of rood lint of door boomschors en dennentakjes uit de natuur erop te plakken met lijm.

Erg hip zijn tegenwoordig lange kaarsen in mooie, oude drankflessen. Doe een kersttak en een paar rode bessen of kersthulst in de fles voor je de kaars erin stopt. Zet er hiervan een paar naast elkaar op bijvoorbeeld het vensterbank of zet er veel naast elkaar op de tafel als leuke decoratie en verlichting tijdens het kerstdiner! Verder kun je ook een paar omgekeerde wijnglazen vullen met kleine kerstballen en hier bovenop een kaars zetten.

kerstdecoratie

Kerstdecoraties uit de natuur

Met kerst kun je juist erg veel kerstdecoraties uit de natuur halen. Dennentakken, kersthulst, dennenappels en zelfs mossen en pompoenen kunnen erg mooi zijn als decoraties. Bijvoorbeeld voor op de tafel tijdens het kerstdiner, bij kerststukjes voor op de salontafel en zoals we net al vertelden voor het versieren van kaarshouders. Dit jaar is het zelfs een trend om je kerstboom te versieren met natuurlijke accenten.

Feestelijke kerstdecoraties met een klein budget

Luxe uitstraling van je kerstdecoraties

Wil je kerstversieringen met een chique uitstraling voor een klein budget? Versier je decoraties met goud-, zilver, of koperkleurige spray, glitterspray en/ of sneeuwspray. Heb je nog oude versieringen of spullen die er een beetje saai uitzien? Versier die met een gouden spray voor een hele nieuwe look!

Denk bijvoorbeeld aan de oude drankflessen als kaars houders. Bespray de flessen met goud en glitters voor de perfect glanzende kerstlook! Ook kerstdecoraties uit de natuur kan je wat chiquer maken met een leuke goudspray. Bijvoorbeeld aan een gouden kersttak voor in een vaas, dennenappels met een gouden randje of mooie gouden pompoenen voor op de tafel met kerst.

Wil je meer kerstdecoratie?

Op zoek naar meer voor kerstdecoratie? Bekijk ook eens onze artikelen: 5 tips om de kerstboom te versieren en Creëer een echte kerstsfeer in jouw tuin!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten