Kerstboom versieren: deze tips moet je lezen!
Wonen Wooninspiratie Woonideeën Kerstdecoratie

Kerstboom versieren: deze tips moet je lezen!

Het is weer zover, we mogen weer de kerstboom versieren! Door het hele land merken we dat het kerst wordt: de kou, de lichtjes in de stad, versierde huizen en een fijne sfeer op straat. Nu is het aan jou de taak om jouw huis onder handen te nemen voor de feestdagen. Lees verder en ontdek de handigste tips die je kunt toepassen met de kerstboom versieren.

Een goed begin is het halve werk

Verzamel al je kerstdecoratie bij elkaar. Sorteer wat je dit jaar wel en niet in de boom wil en leg alles op de tafel zodat het overzichtelijk blijft. Kijk of alle haakjes nog aan de kerstballen zitten, om ze in de boom te hangen. Zo niet, hang er dan nieuwe haakjes aan. Dan kun je in een keer door als je bezig bent met de kerstboom versieren.

Kerstboom versieren 1 kerstboom versieren

Zet kerstmuziek op!

Je mag best een beetje in de kerstsfeer komen. Daar wordt de boom alleen maar mooier van, toch? Zet leuke kerstmuziek op en je kunt beginnen met de kerstboom versieren.

De lampjes uit elkaar halen…

Het is zover: de kerstlampjes uit elkaar krijgen. Vaak de grootste tegenvaller tijdens het opzetten van de kerstboom. Maar! Dat hoeft niet meer! Wij hebben de 3 handigste tips voor jou op een rijtje gezet om de lampjes zo gemakkelijk mogelijk uit elkaar te halen:

1. Creëer genoeg ruimte. Ga aan tafel of op de grond zitten

2. Zoek het begin- en eindpunt van de snoer

3. Gebruik een pen om de lampjes uit elkaar te krijgen. Hiermee haal je ze gemakkelijker los van elkaar.

Zijn de lampjes uit elkaar? Versier dan de boom van boven naar beneden, dan hangen de lampjes het mooist! Wikkel de lampjes om een tijdschrift heen als je de kerstboom weer gaat aftuigen. Zo blijven ze verwikkeld om één punt en maak je het veel makkelijker voor volgend jaar.

kerstboom versieren

De piek van de boom

De kerstboom versieren: begin met de piek! Het klinkt misschien raar, maar zet de piek in de boom zodra de lampjes erin hangen. De piek wordt vaak pas als laatst op de boom gezet, maar dat is nu verleden tijd. Er sneuvelen veel mooie ballen als je de piek in een hoge boom moet zetten en dat is zonde!

Hoeveel kerstballen moet ik gebruiken?

Oke, nu kunnen we beginnen met de kerstboom versieren! De kerstballen liggen klaar, maar hoeveel kerstballen heb je nodig voor jouw boom?

Kerstboom CM

Aantal kerstballen

100 tot 125

20

125 tot 150

30

150 tot 175

35

175 tot 200

40

200 tot 225

50

225 tot 250

60

250 tot 275

70

Nu je weet hoeveel ballen erin moeten kun je echt beginnen met de kerstboom versieren!

Kerstboom versieren: hang je kerstballen op volgorde

Hang de kerstballen van klein naar groot in de boom. Dit geeft een speels effect aan de boom en zo creëer je diepte waardoor je boom nog mooier wordt.

Versier de onderkant van de boom

Ga je de kerstboom versieren? Vergeet dan de onderkant van de boom niet! Het is heel sfeervol als ook de onderkant van de boom versierd is. Pak bijvoorbeeld wat doosjes in als cadeautjes en leg deze onder de boom. Of kies voor een kerststalletje voor onder de kerstboom.

Onderkant versieren

Snoepjes in de boom

Ga je de kerstboom versieren en heb je kinderen in huis? Hang snoepjes in de boom! Dit ziet er super leuk uit en is voor de kinderen ook nog eens erg lekker! Houden jouw kinderen ook van de kerstboom versieren? Doe het dan met zijn allen, kerst is tenslotte een periode van samenzijn.

Veel plezier met de kerstboom versieren!

Snoepjes

Kerstboom versieren: wil je meer kerstdecoratie?

Op zoek naar meer kerstdecoratie? Bekijk ook eens deze artikelen: Kerstboom optuigen: maak de kerst compleet! en Creëer een echte kerstsfeer in jouw tuin!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten