3x sfeervolle kerstdecoraties met lichtjes
Kerstdecoratie

3x sfeervolle kerstdecoraties met lichtjes

Kerstdecoraties met lichtjes geven je interieur tijdens de koude dagen flink wat sfeer! Benieuwd naar de verschillende manieren waarop je je huis kan verlichten met kerstdecoraties? Lees snel verder.

Slinger led lampjes

Slingers met led lampjes zijn niet alleen leuk voor in de kerstboom. Ze zijn ook leuk te verwerken door ze in kerststukjes te plaatsen, om planten te wikkelen, ze rondom de ingang van een kamer te bevestigen of door ze leuk om de trapleuning te wikkelen. Daarnaast worden ze tegenwoordig vaak aan de muur vastgemaakt. Met kerst in de vorm van een kerstboom. In andere tijden van het jaar ook als slinger met foto’s eraan bevestigd door middel van wasknijpers.

Tegenwoordig zijn er niet alleen simpele slingers met lichtjes, maar in alle vormen en maten. Er zijn snoeren met ledlichtjes in de vorm van rendieren, kerstbomen, sneeuwvlokjes of sterren. Daarnaast is een slinger lichtjes ook leuk te verwerken in een kerstkrans. Tegenwoordig zijn kransen met lichtjes ook kant en klaar in de winkel te koop met kerst. In ieder geval perfect voor net een beetje extra kerstsfeer in huis!

Kerstlampjes inspiratie Kerstdecoraties lichtjes

Lantaarns als kerstdecoratie

Lantaarns zijn leuk met kaarsjes, maar bestaan ook met verlichting. Zo heb je niet alleen slingers met led verlichting, maar ook slingers waaraan meerdere lantaarns aan bevestigd zijn. Erg leuk om langs je trapleuning omhoog te hangen!

Ook individueel zorgen lantaarns voor een gezellige sfeer. Plaats ze bijvoorbeeld op een kast of de salontafel. Wanneer je kleine lantaarns hebt, zijn deze erg leuk als verlichting voor op de eettafel of om op elke paar treden van de trap te plaatsen voor een gezellige sfeer in elke ruimte van je huis!

Kaarsen

Bijna niet te missen met kerst zijn kaarsen. Kaarsen zijn de ultieme sfeerbepaler! Perfect want ze komen in alle soorten en maten. Er zijn heel veel verschillende kaarshouders van hout, glas en metaal. Je kunt ze op een kast zetten, op de salontafel, in kerststukjes en in lantaarns zoals we eerder al zeiden. Eigenlijk elke (veilige) plek die je je maar kan bedenken dat een beetje extra licht kan gebruiken!

Met kerst zijn er ook allemaal leuke (beetje kitscherige) kerstdecoraties waar je waxinelichtjes in kunt plaatsen. Zo zijn er kersthuisjes die je van binnenuit verlicht met een waxinelichtje. Gezellig voor op de vensterbank of op een kast.

Kaarsen zijn daarnaast perfect voor gezelligheid tijdens het kerstdiner. Tijdens een kerstdiner zie je kaarsen het meest in kandelaars. Vind je kaarsen in een kandelaar maar saai? Ga dan voor een van deze creatieve oplossingen! Gebruik bijvoorbeeld eens een oude wijnfles als kandelaar of ga creatief aan de slag met wijnglazen.

Kaarsen flessen kerst Kaarsen wijnglazen kerst

Benieuwd naar deze DIY kerstdecoraties? Lees dan ook Feestelijke kerstdecoraties met een klein budget!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten