Kerst ideeën voor in huis | voor de early birds
Wonen Seizoenen Kerstdecoratie

Kerst ideeën voor in huis | voor de early birds

Het wordt steeds kouder in Nederland en de echte kerst liefhebbers zijn al op zoek naar kerst ideeën voor in huis. Het is misschien nog te vroeg om de kerstboom op te zetten, maar alvast wat inspiratie op doen voor de koude en gezellige maanden mag natuurlijk altijd! Je kunt langzamerhand je interieur al een beetje winter-klaar maken door bijvoorbeeld wat accessoires toe te voegen, een lekker vloerkleed neer te leggen of misschien al wel door een muur te verven in een warme kleur. Lees snel verder en doe wat pre-kerst ideeën op voor in jouw huis!

Creëer een knus hoekje in huis

Op zoek naar kerst ideeën voor in huis? The magic time of the year komt er weer aan en dat betekent een hoop gezelligheid, liefde en tijd voor vrienden en familie. Natuurlijk starten we de feestmaand december eerst met sinterklaas. 6 December, de dag nadat de Sint weer terug is gegaan naar Spanje, zetten de meeste mensen hun kerstboom op: vanaf hier kan het feest in huis echt beginnen. In december trekken we alle toeters en bellen uit de kast om het huis zo gezellig mogelijk te maken. Kortom: een drukke, sfeervolle en gezellige maand.

Toch is het ook heerlijk om je even terug te trekken van alle drukte in deze periode. Creëer daarom ergens in huis een knus hoekje waar je even ultiem kunt relaxen. Lekker op je gemakje een kop thee drinken en een boek lezen, heerlijk toch?

Zet bijvoorbeeld op je slaapkamer een heerlijke ligstoel of plofbank neer met wat kussens en kleedjes erop, of maak een zitje bij het raam, waar je lekker naar buiten kunt kijken en kunt dagdromen.

kerst ideeën voor in huis

Kerst ideeën voor in huis

Ben jij al rond aan het kijken naar wat kerst ideeën voor in huis? Maak gebruik van woonaccessoires om jouw huis een gezellige uitstraling te geven. Je kunt dit heel rigoureus aanpakken door overal lampjes op te hangen, merry x-mas borden neer te zetten en dennenappels neer te leggen, maar je kunt het ook subtieler doen. Zet bijvoorbeeld wat leuke kaarsen op tafel en decoreer deze met wat accessoires eromheen.

kerst ideeën voor in huis

Warme & winterse kleuren in huis voor de feestdagen

Op zoek naar kerst ideeën voor in huis? Wanneer je jouw huis een winter make-over wil geven kun je ervoor kiezen om wat toffe woonaccessoires toe te voegen aan jouw woonkamer, maar je kunt er ook voor kiezen om een muur eens een andere kleur te geven. Hiermee geef je de ruimte gelijk een hele andere sfeer en look, waardoor het “nieuw” aanvoelt. Ga voor een donkere en warme kleur zoals bordeaux rood, donkergroen, donkergrijs, donkerblauw of donkerpaars. Dit zijn hele fijne kleuren voor in huis die ook passen bij de feestelijke dagen.

kerst ideeën voor in huis

kerst ideeën voor in huis

Meer kerstdecoratie?

Ben je op zoek naar meer ideeën voor kerstdecoratie? Bekijk dan ook eens de artikelen: Kerstboom versieren: deze tips moet je lezen! en 9x inspiratie voor de kerstboom versieren.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten