5x heerlijke zomerse tuin ideeën

Ben je op zoek naar zomerse tuin ideeën? Door het mooie zomerweer vertoeven we weer steeds vaker in de tuin. En dat vraagt om een last-minute tuin make-over! In deze blog geven we je 5 heerlijke zomerse tuin ideeën. Hierdoor maak je jouw tuin helemaal zomer proof.

1. Tuin ideeën: ontspannen in een hangstoel

Een hangstoel past erg goed in een zomerse tuin. Je kan er in lezen of van de zon genieten. Een hangstoel is daarom ideaal om tot rust komt. Daarnaast is een hangstoel een stijlvolle aanvulling voor in de tuin. Deze eyecatcher is niet voor niets een erg populaire accessoire voor in een moderne zomerse tuin. Ben je op zoek naar nog meer moderne tuin ideeën? Lees dan onze blog: 17 moderne tuin ideeën.

Een hangstoel kan worden opgehangen aan een stevige balk of overkapping. Mocht dat niet mogelijk zijn in jouw tuin, dan kan je ook kiezen voor een ei hangstoel met een standaard. Hierdoor kan iedereen genieten van een hangstoel in de tuin.

Ben je op zoek naar meer zomerse tuinmeubelen? Bekijk dan de Tuinmeubelshop.

tuin inspiratie

2. Zomerse sfeerverlichting

Door de zomerse temperaturen blijf je ‘s avonds vaak langer in de tuin zitten. En wanneer het langzaam donker begint te worden, vormt verlichting de ideale sfeermaker voor in de late uurtjes.

Je kan kiezen voor elektronische sfeerverlichting. Hierbij kan je denken aan grondspots, wandlampen, staande lampen of een reeks feestverlichting. Zeker feestverlichting is aan te raden in een zomerse tuin. In de afbeelding hieronder vind je een voorbeeld van feestverlichting in de tuin. Daarnaast kun je ook kiezen voor kaarsen of vuur voor in een zomerse tuin. Let wel op dat je rekening houdt met veiligheid.

3. Creëer schaduw met een natuurlijke parasol

Tijdens de warme zomerdagen zoek je misschien graag even de schaduw op. Met een plataan kan je op een stijlvolle en natuurlijke manier wat extra schaduw in jouw tuin creëren.

4. Lekker afkoelen in het zwembad

De ideale afkoeling voor in zomer is een sprong in het zwembad. Helaas is het plaatsen van een zwembad vaak relatief duur. Daarnaast is het lastig om een zwembad te plaatsen in een kleine tuin.

Gelukkig zijn er tegenwoordig steeds meer mogelijkheden voor het plaatsen van relatief goedkoop zwembad in een kleine tuin. Op deze manier is het zwembad toegankelijker voor meer mensen.

tuin ideeën

5. Vergeet de picknickbank niet!

Heb jij al een picknickbank in jouw zomerse tuin? Picknickbanken zijn erg leuk voor in een zomerse tuin. Deze zomerse banken zijn eenvoudig te combineren met andere tuinmeubelen. Zo kan je aan de ene kant van de tuintafel tuinstoelen plaatsen en aan de andere kant een picknickbank. Hierdoor krijgt je tuin meer diversiteit.

Picknickbanken zijn verkrijgbaar in diverse soorten materialen. Van aluminium tot aan teakhout en wicker. Hierdoor vind je eenvoudig een bank die past bij jouw materiaal voorkeur en tuininrichting.

Meer tuin ideeën?

Ben je op zoek naar meer wooninspiratie voor tuin ideeën? Neem dan eens een kijkje tussen de artikelen: 6x tuin ideeën: is jouw tuin al klaar voor de zomer?, Voortuin ideeën: 4x de leukste tuin inspiratie, Moderne tuin: 5x tuin inspiratie, 10x inspirerende tuin ideeën., Schaduwtuin? Geen probleem met deze tuin ideeën! 10 tuin ideeën voor een kleine tuin, Tuin inspiratie: de mediterrane tuin en 7 strakke tuin ideeën die je eenvoudig kunt uitvoeren

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten