7 Strakke tuin ideeën die je eenvoudig kunt uitvoeren
Wonen Tuinideeën Seizoenen Wooninspiratie Woonideeën

7 Strakke tuin ideeën die je eenvoudig kunt uitvoeren

Ben je op zoek naar strakke tuin ideeën? Op dit moment is deze moderne tuinstijl erg populair. Dit komt door de hedendaagse uitstraling en het onderhoudsvriendelijke karakter. De tuinstijl past goed bij mensen die op zoek zijn naar strakke lijnen en minder geven om tuinieren. Aan de hand van 7 strakke tuin ideeën, krijg je meer inspiratie voor jouw tuin.

1. Strakke tuin ideeën: gebruik grote terrastegels

Ideaal voor in een strakke tuin zijn grote terrastegels. Deze tegels geven de tuin een moderne look. Grote terrastegels zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Hierdoor kan je eenvoudig een grote tegel soort vinden, die naadloos aansluit bij de inrichting van jouw tuin.

Strakke tuin ideeën

2. Kiezels: mooi en onderhoudsvrij

Kiezels vormen een ideale oplossing voor iedereen, die het liefst zo weinig mogelijk aan het tuinieren is. Bovendien zijn ze perfect geschikt voor in een strakke tuin. Denk eens aan kiezels in combinatie met moderne planten. Dat staat mooi in een hedendaagse tuin.

3. Ga voor moderne bloembakken

Moderne bloembakken worden vaak uitgevoerd in een grijze kleurtint. Wanneer je dit combineert met planten of bloemen in frisse kleuren (bijvoorbeeld geel, groen of rood) zorg je voor meer sfeer in jouw tuin.

4. Vlonderterras van hout

Een houten vlonderterras past goed bij een moderne tuin. Het hout zorgt voor strakke lijnen, maar geeft ook sfeer in de tuin. Maak jouw vlonderterras af met een mooie set tuinmeubels en je bent klaar voor een ontspannen middag in de zon.

Strakke tuin ideeën

5. Strakke tuin ideeën: creëer sfeer met licht

Met licht creëer je eenvoudig meer sfeer in een strakke tuin. Het werken met sfeerlicht wordt ook steeds populairder. Zo is jouw tuin ‘s avonds niet saai, maar juist gezellig.

6. “Breek de tuin” met een grasveld

Met een grasveld kan je handig een tuin afbakenen. Zo verdeel je twee terrassen door een mooi grasveld met daartussen een looppad van grote tegels. Deze moderne elementen sluiten naadloos op elkaar aan, waardoor het ideaal is voor in een hedendaagse tuin.

7. Vergeet de betonbielzen niet

Met betonbielzen zijn ook de details van jouw strakke tuin op orde. Zo is dit product uitermate geschikt om hoogteverschillen weg te werken of om plantenbakken te maken. Betonbielzen zijn vaak verkrijgbaar in geel, grijs, bruin, antraciet of zwart. Hierdoor kan je ze naadloos laten aansluiten bij jouw eigen tuinstijl.

Wil je meer weten over het toepassen van betonbielzen in jouw tuin? Kijk dan eens op Betondingen.nl.

Meer tuin ideeën?

Op zoek naar meer tuin ideeën? Lees dan ons artikel met 17 moderne tuin ideeën eens! Of ontdek onze tuin ideeën voor een kleine tuin of een schaduwtuin.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten