Tuin inspiratie: de mediterrane tuin
Tuinideeën

Tuin inspiratie: de mediterrane tuin

Op zoek naar tuin inspiratie voor de mediterrane tuin? Met onze tips waan je je in Zuid-Europese sferen gewoon in je eigen achtertuintje. Benieuwd hoe je deze zonnige en relaxte sfeer creëert? Lees verder voor een heleboel tuin inspiratie!

Bestrating in een mediterrane tuin

In de mediterrane tuin hoeft het allemaal niet zo strak. Ga voor de bestrating juist voor kleinere tegels of voor flagstones om een mediterraan gevoel te creëren. Flagstones zijn tegels van natuursteen die een onregelmatige (gescheurde) vorm hebben. Iedere tegel is anders en dit zorgt voor een mooie natuurlijke uitstraling. Ga voor tegels in een warme aardetint om het mediterrane gevoel te benadrukken. Een ander soort tegel dat goed in een mediterrane tuin past is een terracotta tegel. Ook grind past perfect bij een mediterrane uitstraling. De muren van een mediterrane tuin zijn vaak gestuct in een lichte kleur of bestaan uit grote onregelmatige stenen, maar ook met een simpele houten schutting kun je prima een mediterrane tuin creëren.

mediteraanse tuin mediteraanse tuin

Planten in een mediterrane tuin

In een mediterrane tuin horen natuurlijk mediterrane planten. Geurige planten en kruiden zoals lavendel, tijm, salie en rozemarijn mogen natuurlijk niet ontbreken. Daarnaast mogen een paar kleurrijke klimplanten niet ontbreken. Laat een schutting begroeien of maak een pergola. De Toscaanse jasmijn of de bougainville (pas op, deze moet in de winter naar binnen) zijn hier perfect voor. Met een paar citrusbomen en olijfbomen in pot (ook deze moeten 's winters naar binnen) maak je je mediterrane tuin helemaal af! Wil je wat meer kleur? Vul dan hangbakken en grote aardewerken potten met eenjarige planten zoals petunia's in vrolijke kleuren of kies voor een mooie paarse Agapanthus.

Tuinmeubels voor de mediterrane tuin

De tuinmeubels in een mediterrane tuin moeten opgaan in het geheel. Kies dus niet voor een enorme loungeset, maar ga voor mooie houten tuinmeubels of simpele ijzeren meubelen. Kleed het aan met mooie neutrale tuinkussens en eventueel een kussenbox. Maak het af met een paar mooie lantaarns en zet aardewerken kruiken, schalen en potten neer als accessoires.

mediterrane tuin

Meer tuin inspiratie?

Neem voor meer tuin inspiratie eens een kijkje tussen onze artikelen vol tuin ideeën! Lees bijvoorbeeld onze tips voor een kleine tuin of voor de schaduwtuin.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten