Voortuin ideeën: 4x de leukste tuin inspiratie

Ben jij op zoek naar de leukste voortuin ideeën? De voortuin is de eerste indruk van een huis en dit is dan ook de plek waar je iedere dag doorheen loopt. Het is daarom fijn als je een mooie voortuin hebt die helemaal bij jouw woning past. Je kunt kiezen voor een voortuin vol bloemen of juist voor een hele strakke, moderne voortuin. Lees verder en laat je inspireren door de leukste voortuin ideeën!

Mediterrane tuin: heel veel bloemen

Voortuin ideeën: een mediterrane gevoel in jouw tuin! Houd jij van de zon, kleurrijke bloemen en heel veel sfeer? Dan is een mediterrane voortuin echt iets voor jou. Plant veel groen in je tuin en combineer dit met kleurrijke planten. Kies bijvoorbeeld voor een lavendelplant of voor een mooie kersenbloesem boom.

Zet een bankje neer in jouw voortuin en geniet van de oase van rust, terwijl je gewoon in je eigen tuin zit! Wie wil dat nou niet?

voortuin ideeën

Voortuin ideeën: de buxus

De buxus is een hele populaire plant in de Nederlandse tuinen. De buxushaag is een hele mooie en tijdloze plant voor in iedere tuin, en deze is daarom ook onmisbaar tussen de leukste voortuin ideeën.

De buxus kun je op verschillende manieren plaatsen in jouw voortuin. Je kunt er voor kiezen om een horizontale strook te maken met opeenvolgende buxusplanten of je kunt de planten in een cirkel zetten. Dit geeft een heel speels idee.

In deze cirkel kun je bijvoorbeeld een mooie, grote bloempot neerzetten of je kunt kiezen voor een klein fonteintje. Dit ziet er heel sfeervol uit en brengt een zacht en rustgevend geluid met zich mee.

voortuin ideeën

Voortuin ideeën voor een 2-onder-1-kap-woning

Heb jij een 2-onder-1-kap-woning en ben jij toe aan een nieuwe voortuin? Ga dan eens samenzitten met de buren. Het is erg mooi als de voortuinen van jou en de buren met elkaar overeenkomen. Een 2-onder-1-kap-woning is vaak een symmetrische woning en het is dan ook het mooist als de voortuinen gelijk zijn aan elkaar, dat straalt veel rust uit.

Je kunt ervoor kiezen om slechts dezelfde heg te plaatsen in beide voortuinen en om deze vervolgens ieder voor zich in te richten. Zo stralen de tuinen toch rust uit en heeft ieder zijn

eigen voortuin.

Hebben jij en en je buren dezelfde smaak en houden jullie wel van dezelfde inrichting? Stem dan jullie tuinen volledig op elkaar af en maak het zo symmetrisch mogelijk. Zo ontstaat er

een geheel, waardoor het huis en de tuin optisch groter lijkt.

voortuin ideeën

Geen voortuin? Versier de voordeur!

Heb je geen voortuin of een hele kleine voortuin maar wil je hier toch iets leuks doen? Dat kan! Maak het gewoon heel gezellig bij de voordeur. Zet een leuke plantenbak neer, hang wat plantjes op en leg een leuke deurmat neer. Kijk eens aan! Jouw voordeur is net zo sfeervol als een hele voortuin.

voortuin ideeën

Voortuin ideeën: ga voor iets unieks

Houd jij niet van te veel bloemen en decoraties, maar wil je toch een gave voortuin? Ga dan voor iets unieks. Kies voor gekleurde tegels op de vloer of verf je voordeur in een hippe kleur.

Tegenwoordig zijn Portugese tegels ook weer helemaal hip! Je kunt ze gebruiken voor in huis, tegen de muur of op de vloer. Lees het artikel Portugese tegels inspiratie: 5 toepassingen! en doe inspiratie op.

voortuin inspiratie

Meer voortuin ideeën?

Ben je op zoek naar meer voortuin ideeën? Neem dan ook eens een kijkje tussen de artikelen: 10x inspirerende tuin ideeën, Moderne tuin: 5x tuin inspiratie, Tuinmeubels: Hoe bescherm je ze tegen de vorst?, 6x inspiratie voor een landelijke tuin en Creëer een echte kerstsfeer in jouw tuin!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten