6x tuin ideeën: is jouw tuin al klaar voor de zomer?
Wonen Tuinideeën Seizoenen Wooninspiratie Woonideeën

6x tuin ideeën: is jouw tuin al klaar voor de zomer?

Op zoek naar de leukste tuin ideeën? Voordat de heerlijke zomerse dagen weer beginnen is het eerst tijd om de tuin eens onder handen te nemen. De achtertuin ziet er vaak grauw uit na de lange wintertijd en dit mag best wat opgevrolijkt worden! Lees verder en ontdek de 6 leukste tuin ideeën.

Een tafeltje met wat stoeltjes

Het ziet er wat ouderwets uit maar dit is echt super leuk: een klein tafeltjes met 2 stoeltjes. ‘s Ochtends lekker een kopje koffie met met een broodje, in de ochtendzon. Het is fijn om een klein plekje in de tuin te reserveren voor een waar je even lekker kunt zitten.

tuin ideeën

Tuin ideeën: de loungeset

Onmisbaar tussen alle tuin ideeën: de loungeset! Iedereen kent hem wel, maar toch blijft het razendpopulair in iedere tuin. Lekker even zitten en genieten van het heerlijke weer en ‘s avonds borrelen met vrienden en familie.

De loungeset kun je in zijn geheel neerzetten of je kunt de set in delen opbreken zodat de banken tegenover elkaar staan. Je kunt het zo speels maken als je zelf wil. Ben je toe aan verandering? Dan verplaats je alles gewoon weer!

tuin ideeën

tuin ideeën

Veranda: lekker warm en gezellig!

Een veranda in de tuin is erg gezellig en functioneel. Je zit altijd droog en tijdens de frisse avonden in de zomer blijft de warmte goed hangen. Je kunt er urenlang onder blijven zitten, hoe gezellig is dat?

Ga voor een grote bank onder de veranda met een bijzettafel. Zet een kastje neer zodat je hier glazen en andere spullen in kunt opslaan. Wil je ook tijdens de wat koudere dagen gebruik maken van je veranda? Scherm deze dan af met een glazen wand en zet een kachel neer. Zo heb je toch een buitengevoel, terwijl het koud is. Behoefte aan meer beschutting? Plaats de veranda dan naast de schutting. Weleens gehoord van Zweeds rabat? Zweedse rabatdelen – ook wel potdekselplanken of vlotplanken genoemd – zijn heel geschikt voor schuttingen. Kijk eens tussen de potdekselplanken van woodcomposiet.nl.

tuin ideeën

Houten afscheiding moderne tuin

Tuin ideeën: een heerlijk dakterras

Heb jij een dakterras op jouw huis? Maak hier dan gebruik van! Deel jouw dakterras zo optimaal mogelijk in en creëer jouw relaxplek. Zet een grote ligstoel neer en decoreer je dakterras met leuke planten.

tuin inspiratie

Tuin ideeën: een echte chill plek!

Een echte hangstoel of hangmat in de tuin, dat wil toch iedereen? Lekker luieren terwijl je heerlijk in de lucht zweeft. Krijg jij al zin in de zomer?

tuin inspiratie

Tijd om de tafel te dekken!

En dan is het nu tijd om de tafel te dekken. Na alle tuin ideeën ziet jouw tuin er weer zomerproof uit. Het eten staat klaar en… Genieten maar!

tuin inspiratie tuin inspiratie

Meer tuin ideeën?

Ben je op zoek naar meer tuin ideeën? Neem dan eens een kijkje tussen onze artikelen: Moderne tuin: 5x tuin inspiratie, 10x inspirerende tuin ideeën, Tuinmeubels: Hoe bescherm je ze tegen de vorst? en De vuurtafel: een nieuwe sfeer tuintrend voor 2019.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten