Zo geef je jouw woning meer sfeer! 5x tips
Interieur Wooninspiratie Inrichting

Zo geef je jouw woning meer sfeer! 5x tips

Wonen in een gezellig en sfeervol huis. Wie wil dat nou niet? In onze woning brengen we dagelijks veel tijd door. Belangrijk dus dat je jezelf er op je gemak voelt. In dit blog geven we je 5 tips om van jouw huis je thuis te maken!

1. Voeg persoonlijkheid toe

Meer sfeer creëer je door persoonlijke spullen aan je interieur toe te voegen. Denk hierbij aan die ene foto van jou en je gezin op die zonnige vakantiebestemming met die hagelwitte stranden of een foto van de hele familie met kerst. Kun je niet kiezen? Maak dan een leuke collage van meerdere foto’s bij elkaar!

Ben je niet zo van de foto’s? Ook dan kun je persoonlijkheid toevoegen aan je interieur. Denk dan bijvoorbeeld aan boeken en kunst die je leuk vindt of aan een prachtig erfstuk. Zorg er in ieder geval voor dat het gaat om dingen die helemaal bij jou passen.

2. Kies de juiste kleuren

Het kiezen van de juiste kleuren is cruciaal voor een sfeervol interieur. Ga voor een warm kleurenpalet dat goed op elkaar aansluit. Je hoeft hierbij niet voor veilig te gaan, zoals een witte muur. Denk ook eens outside the box. Een gekleurde muur kan al veel sfeer geven aan een interieur.

Wooninspiratie

3. Zachte materialen

Zachte materialen zijn helemaal in! Niet alleen omdat het er erg leuk uitziet in jouw interieur, maar ook omdat het enorm veel sfeer geeft. Bovendien zorgt het voor een goede akoestiek en je bent af van dat holle gevoel in jouw woning. Denk dan aan een zacht plaid, een mooi vloerkleed of een leuke poef. Je huis zal gelijk een warmere sfeer krijgen.

4. Sfeerverlichting

Verlichting is erg belangrijk, het kan een woning kil maken of juist sfeer geven. Zorg ervoor dat je dus voor warme verlichting gaat, dat niet te fel is. Dat gezegd hebbende, is te donkere verlichting ook weer niet goed, want dit geeft juist weer een deprimerende uitstraling. Het is aan te raden om daarom voor dimbare verlichting te kiezen, zodat je de felheid precies goed kan afstellen. Wil je meer tips bij het uitzoeken van de juiste verlichting? Bij Woonspots doe je meer wooninspiratie op. Zo schreven ze onder andere al een blog waarmee je de juiste sfeerverlichting voor jouw keuken kunt bepalen.

woonblog

5. Planten

Voeg kleur toe aan je interieur met planten! Kies een grote kamerplant of ga voor meerdere kleine plantjes op je vensterbank. Maar ook een kleurrijke bos bloemen doet het eigenlijk altijd wel goed. Naast dat planten erg gezellig zijn, geven planten zuurstof af en zorgen voor een ontspannen sfeer. Genoeg redenen dus om een paar plantjes in huis te halen!

Wooninspiratie

Wil je nog meer wooninspiratie opdoen? Bekijk dan eens een van onze andere blogs:

Grote woonkamer inrichten | creeër sfeer in huis, Creëer een ontspannen sfeer: haal de natuur in huis of Creëer rust in huis met 7 praktische tips.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten