Creëer een ontspannen sfeer: haal de natuur in huis
Wooninspiratie Woonideeën

Creëer een ontspannen sfeer: haal de natuur in huis

In ons hedendaagse drukke leven verlangen we steeds meer naar rust. Vind rust in je eigen huis door een rustgevende inrichting. En wat is er nou rustgevender dan de natuur? Door groene en natuurlijke elementen in je woning te laten terugkomen kun je een ontspannen sfeer creëren. In deze blog geven we je een aantal tips geven om deze sfeer in huis te brengen!

Rustige basis

Voor het creëren van een ontspannen sfeer is het belangrijk om voor de juiste kleuren te kiezen. Kleuren zijn sfeerbepalend in een ruimte. Zorg voor een passend kleurenpalet. Denk aan aardetinten, pasteltinten of zachtere kleuren. Dit zijn niet alleen de lichtere kleuren, maar ook donkere tinten kunnen gebruikt worden. Donkere kleuren kunnen de ruimte sneller kleiner laten ogen, maar geven je wel een knus gevoel. Probeer felle kleuren te vermijden, deze zorgen voor drukte. Als je graag iets fels in huis wilt, kies dan eerder voor een detail of accessoire in deze kleur.

Natuurlijke materialen

Denk hierbij aan materialen als hout, natuursteen, riet, bamboe en stoffen als linnen en katoen. Uiteraard zijn bloemen en planten ook een groot onderdeel van natuurlijke elementen in huis. Planten zien er erg sfeervol uit en zuiveren ook nog eens de lucht. Voor een ontspannen sfeer zet je niet teveel kleine plantjes bij elkaar, maar kies je voor een aantal grotere planten als eyecatchers.

Lees hier onze tips voor de leukste planten voor in huis!

Zorg verder voor veel daglicht in huis. Daglicht is het perfecte licht om bij te ontspannen, dus laat de zon naar binnen schijnen! Wanneer het zonnetje onder gaat is kaarslicht erg sfeervol en ontspannend.

Natuur in huis halen Rustgevend interieur

Less is more

Probeer het niet te druk te maken in je huis en niet teveel meubels in één kamer te proppen. Ga eerder voor een paar grotere meubels, dan voor meerdere kleinere meubelstukken. Zorg bij het kiezen van meubels voor eenvoud. Simpele meubels, met geometrische of strakke lijnen. Laat de kleuren overeenkomen met de andere tinten in je kamer.

Natuurlijke woonaccessoires

Natuurlijke accessoires in huis maken het helemaal af. Accessoires van riet geven een zachte en sfeervolle uitstraling aan je kamer. Bovendien is riet erg mooi in combinatie met hout en planten.

Zorg voor een aantal items die het relaxen stimuleren in je woonkamer, zoals kussens en dekens. Maar ben hier voorzichtig mee! Less is more. Daarnaast mag een vloerkleed niet ontbreken voor een ontspannen sfeer.

Je wilt niet teveel drukke accessoires in je woonkamer. Ga voor een schilderij met rustige kleuren of een passende afbeelding. Een schilderij van bijvoorbeeld Boeddha introduceert een stukje rust in je kamer.

Succes met het inrichten van jouw ontspannen plekje in huis!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten