Grote woonkamer inrichten | creeër sfeer in huis
Woonkamer inspiratie Wooninspiratie Woonideeën

Grote woonkamer inrichten | creeër sfeer in huis

Een grote woonkamer inrichten kan soms best lastig zijn. Enerzijds wil je de ruimte graag vullen met mooie spullen, maar anderzijds wil je niet dat de ruimte te druk wordt. Het creëren van de juiste sfeer is vaak de grootste uitdaging. Wanneer de woonkamer eenmaal is ingericht, wordt hier vaak de eetkamer en keuken op afgestemd. Het is daarom belangrijk dat de basis van de woonkamer goed is. Benieuwd hoe? Lees verder, want wij geven je een aantal tips om een grote woonkamer in te richten en doe woonkamer inspiratie op!

grote woonkamer inrichten

Een grote woonkamer inrichten: ga voor grote meubelen

Het voordeel van een grote woonkamer is dat je grote meubelen kunt neerzetten. Doe dit ook vooral! Dit vult de ruimte namelijk mooi op, zonder dat het snel te druk wordt. Ga bijvoorbeeld voor een grote bank, of meerdere banken. Hierdoor creëer je een heerlijke loungeplek.

Het afgelopen jaar zijn de kleine bijzettafeltjes voor in de woonkamer super populair. Hoe leuk ze ook zijn, doe het niet in combinatie met een grote bank. Bij zo’n bank (of banken) past een grote salontafel het best. Zet een mooie bos bloemen op de tafel en leg een stapel tijdschriften neer.

Zorg voor één middelpunt in de woonkamer

Een grote woonkamer inrichten is leuk, maar je moet er goed over nadenken. Om een knusse sfeer in jouw grote woonkamer te creëren hebben we een belangrijke tip: breng een centraal punt aan in de woonkamer. Stem de positie van het meubilair af op centrale-/middelpunt van de woonkamer. Dit kan bijvoorbeeld de televisie of de openhaard zijn.

Vaak zie je in grote ruimtes dat de banken en andere meubels gericht zijn naar de open haard of televisie. Hierdoor ontstaat er een geheel in de ruimte. Denk goed na over hoe je de televisie weg zet. Hang je de televisie op? Gebruik dan een beugel of een praktische tv standaard!

grote woonkamer inrichten

Rust en eenvoud in combinatie met een eyecatcher

Wanneer je een grote woonkamer gaat inrichten mag je best nadenken over een gave eyecatcher voor in de ruimte. Een eyecatcher doet het altijd goed in de woonkamer, ook in een kleine ruimte. Ga bijvoorbeeld voor een mooi behang in de woonkamer of hang een mooi schilderij aan de muur.

eyecatcher in de woonkamer

Een grote woonkamer inrichten: op zoek naar meer wooninspiratie?

Ga je een grote woonkamer inrichten en ben je op zoek naar meer wooninspiratie? Neem dan eens een kijkje tussen ondestaande artikelen. Op Woonblog helpen we je graag een handje met woonkamer inspiratie en ideeën voor de inrichting. Zodat jij je eigen stijl kan ontdekken. Lees snel verder voor een heleboel woonkamer inspiratie!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten