Zo betrek je de tuin bij het huis

De tuin en het huis vormen samen een geheel, maar wijken vaak nog te veel van elkaar af om een mooi geheel te vormen. Waar men veel tijd en energie steekt in het huis, wordt de tuin vaak minder goed belicht. Dit is zonde, want ook de tuin geeft een bepaalde uitstraling aan jouw woning. Betrek daarom de tuin bij het huis, en zorg ervoor dat je een geheel creëert. Er zijn twee manieren om dit te doen. Allereerst kun je de tuin bij het huis betrekken door een overkapping aan het huis te plaatsen. Hierdoor ‘verleng’ je het woongenot in de tuin. Anderzijds kun je de tuin bij het huis betrekken door voor één woonstijl te kiezen, zowel voor binnen als buiten. Benieuwd hoe je dit kunt aanpakken? Lees dan snel verder!

Betrek de tuin bij het huis: ga voor een overkapping

Door een overkapping aan het huis te plaatsen, vergroot je optisch het huis wanneer je binnen bent. Daarnaast ontstaat er automatisch een geheel tussen de tuin en het huis. Er zijn verschillende soorten overkappingen. Denk bijvoorbeeld aan een veranda of aan een pergola. Verandas zien we in Nederland vaak in de achtertuin, in veel verschillende materialen en maten. Een stalen veranda is tegenwoordig populair, maar daarnaast kun je ook kiezen voor hout of kunstof.

veranda

Kies een woonstijl voor binnen én buiten

Er zijn veel verschillende woonstijlen. Denk bijvoorbeeld aan een Scandinavische stijl, of juist aan landelijk, modern of romantisch. Veel mensen baseren hun interieur vaak op een woonstijl. Hierdoor creëer je een eenheid in huis, waardoor de tuin er niet meer mooi bij hoort. Wanneer je deze woonstijl in bepaalde mate doorvoert in de tuin is er minder contrast met binnen, wat zorgt voor meer rust.

Heb je binnen een landelijk interieur? Zet buiten dan een houten tuinset neer met lichte kussens erin. Zorg voor een vuurtje buiten, bijvoorbeeld door een vuurtafel neer te zetten. Hiermee benadruk je de landelijke stijl.

binnen bij buiten betrekken

romantische woonkamer

Meer tuin ideeën?

Ben je op zoek naar meer tuin ideeën? Neem dan eens een kijkje tussen de artikelen: Soorten terrasoverkappingen voor in de tuin, Tuin ideeën zomer 2020: vakantie in je eigen tuin, Moderne voortuin ideeën: 5x inspiratie en Goedkope tuin ideeën | tof binnen een klein budget

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten