Soorten terrasoverkappingen voor in de tuin
Wonen Tuinideeën Wooninspiratie

Soorten terrasoverkappingen voor in de tuin

Er zijn verschillende soorten terrasoverkappingen voor in de tuin. Rond de lente/zomer gaat men zich hier weer mee bezig houden, om de tuin weer summer proof maken! Het is de tijd van het jaar dat we massaal op zoek gaan naar toffe tuin ideeën, om ervoor te zorgen dat we een gezellige en sfeervolle achtertuin hebben deze zomer.

Veel tuinen hebben tegenwoordig een terrasoverkapping. Dit kan zijn in de vorm van bijvoorbeeld een (elektrisch) zonnescherm, een veranda, of een parasol. Deze drie zijn vrij bekend en zien we veel terug in Nederland. Terrasoverkappingen in de achtertuin zijn niet alleen functioneel, het zorgt ook voor wat meer aankleding en sfeer. Daarom hebben wij nog drie mooie en originele terrasoverkappingen voor jou op een rijtje gezet. Kijk je mee?

Lamellendak als terrasoverkapping

Een lamellendak als terrasoverkapping geeft een luxe uitstraling aan de tuin. Met de kantelbare lamellen kun je het lichtinval en de ventilatie zelf bepalen. Sommige lamellendaken zijn zelfs zo gemaakt dat wanneer je de lamellen open draait na een regenbui, het water wordt afgevoerd naar de zijkant zodat je droog blijft zitten.

Terrasoverkappingen in de tuin

Terrasoverkapping in in de tuin: ga voor een zonnezeil

Een zonnezeil of schaduwdoek is ideaal voor in een kleine, of juist grote tuin. Soms staat een parasol niet mooi op het terras, maar wil je wel graag schaduw hebben. Dan is een zonnezeil ideaal. Deze doeken zijn er in verschillende afmetingen en vormen. Zo zie je deze doeken vaak in een driehoek, maar ook in het rond of vierkant.

Kies de plaats waar je het doek wil ophangen vooraf uit in de tuin. De zonnedoeken zijn gemakkelijk te bevestigen. Daarnaast zijn deze doeken waterdicht, waardoor ze dus ook perfect zijn als terrasoverkapping.

De doeken geven een mediterraans gevoel in de tuin. Deze doeken zie je namelijk veel in Spanje en Italië hangen, in de kleine en warme straatjes.

zonnedoek in de tuin

Tuin ideeën: een pergola

Een pergola kan veel uitstraling geven aan je tuin. Deze terrasoverkapping is vaak gemaakt van hout of metaal, waarlangs allerlei planten groeien. Pergola’s worden veelal tegen het huis aangebouwd, en zorgen voor schaduw in de tuin.

Pergola in de tuin

Wanneer je voor een pergola kiest, is het mooi om hier groene en kleurrijke planten tegenaan te plaatsen. Wanneer de overkapping tegen het huis aan staat, is het mooi om kleuren die je in het interieur gebruikt, terug te laten komen in de tuin. Heb je bijvoorbeeld een donkerblauwe bank? Ga dan voor blauwe of paarse bloemen in de tuin. Zo creëer je een geheel tussen binnen en buiten.

Pergola in de tuin

Meer tuin ideeën?

Ben je op zoek naar meer tuin ideeën? Neem dan eens een kijkje tussen de artikelen: Tuin ideeën zomer 2020: vakantie in je eigen tuin, Moderne voortuin ideeën: 5x inspiratie en Goedkope tuin ideeën | tof binnen een klein budget

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten