Achtertuin ideeën: trendy en relaxed
Wonen Tuinideeën Wooninspiratie

Achtertuin ideeën: trendy en relaxed

Op zoek naar leuke achtertuin ideeën? Een gezellige achtertuin is allereerst een extra sfeermaker tijdens alle gezellige zomerdagen/avonden, daarnaast is een verzorgde tuin een meerwaarde aan jouw huis. Als je vanuit je huis naar buiten kijkt, word je vrolijk als het er gezellig uit ziet. Zorg voor wat leuke planten/boompjes in jouw tuin, met of zonder kleur. Hang daarnaast sfeerverlichting op, dit ziet er ‘s avonds mooi uit. Natuurlijk kun je nog veel meer doen om jouw tuin trendy en stijlvol te maken. Benieuwd hoe? Lees dan mee en doe toffe achtertuin ideeën op!

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Natascha kijkt graag huisjes (@huisjeskijken) op 29 Jun 2019 om 2:30 (PDT)

Een gezellig plekje in de achtertuin

Allereerst is een gezellig plekje in de achtertuin heel belangrijk. Waar zet je een tafel met stoelen of een loungeset neer in de tuin? Of wil je deze misschien beide kwijt in jouw achtertuin? Kies voor een plekje waar je een beetje beschut kunt zitten, zodat het ‘s avonds niet te koud wordt.

We zien tegenwoordig steeds vaker een overkapping in de tuin. Een overkapping is een echte sfeermaker en is ideaal om jouw loungeset/tafel onder te plaatsen. Je kunt kiezen voor een overkapping van hout, metaal of kunstof. Het is ook gaaf om het dak van de overkapping transparant te maken door middel van glas of doorzichtig kunstof.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Palmexpert Import-Export ? (@palmexpert_plants) op 1 Nov 2019 om 12:26 (PDT)

Het nadeel van een overkapping is dat je vrijwel altijd in de schaduw zit. Je kunt je loungebank wel erbuiten schuiven om even te genieten van het zonnetje, maar dit is met een grote loungeset niet zomaar gedaan. Wil je toch graag beschut zitten? Ga dan voor een zonnescherm! Een zonnescherm is ideaal, deze kun je in- en uitschuiven wanneer je maar wil. Daarnaast kun je een zonnescherm zien als een verlengde van je woning.

Een zonnescherm gaat gemiddeld tussen de 10-20 jaar mee. Het kan zijn dat het zonneschermdoek in deze tijd wat viezig wordt (vooral wanneer het uithangt met vochtig weer). Daarom kun je het zonneschermdoek vervangen, dan zit er weer een nieuw en fris doek op.

Achtertuin ideeën: ideaal voor de gezellige zomeravonden

Dit element behoort helemaal in het rijtje met toffe achtertuin ideeën: een vuurkorf/vuurtafel. Een vuurkorf geeft heel veel sfeer in jouw achtertuin, een echt vuurtje is heerlijk warm en romantisch. Het nadeel van een vuurkorf is dat je er veel mee bezig bent: hout zoeken, aansteken en zorgen dat het vuur aan blijft! Bij een vuurtafel hoef je dit niet te doen, en steek je met een draai het vuur aan. Echter zijn vuurtafels vaak erg duur. Maar… je kunt er natuurlijk ook zelf een maken! Lees in het artikel “De vuurtafel: een nieuwe sfeer tuintrend voor 2019” hoe je dit kunt doen!

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Xenza (@xenza.nl) op 2 Okt 2019 om 1:48 (PDT)

Creëer een afscheiding in jouw tuin

Achtertuin ideeën: creëer rust in jouw tuin. Het kan soms best lastig zijn om een grote, of lange achtertuin gezellig in te delen. Werk daarom met afscheidingen in jouw tuin, doe dit door middel van een heg, bomen of plantenbakken. Zo kun je in een tuin de eettafel, loungehoek en speelplek voor de kinderen van elkaar afscheiden zodat je de rust behoudt. Door deze simpele afscheidingen behoud je het zicht door heel de tuin, waardoor je toch overal kunt meekijken. Ideaal toch?

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door ???-interieur (@kim_no.7) op 14 Jul 2019 om 7:10 (PDT)

Meer achtertuin ideeën?

Op zoek naar meer achtertuin ideeën? Neem dan eens een kijkje tussen de artikelen: Een zwembad in je tuin is zo geregeld | tuin inspiratie, 14x tuin ideeën & inspiratie, Wooninspiratie: 3 tips interieur en exterieur en Voortuin ideeën: 5x inspiratie voor jouw tuin!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten