Een zwembad in je tuin is zo geregeld | tuin inspiratie
Wonen Tuinideeën Seizoenen

Een zwembad in je tuin is zo geregeld | tuin inspiratie

Geloof het of niet, maar een zwembad aanleggen in je achtertuin is snel en makkelijk te realiseren. Het wordt weliswaar geen uitgegraven zwembad met tegels, maar een opzetzwembad dat vele malen steviger is dan een opblaas zwembad. Benieuwd hoe dit in zijn werking gaat? Lees dan snel verder voor wat verkoeling!

Opzetzwembaden

Het grote voordeel van opzetzwembaden is dat je deze kunt opzetten en afbreken wanneer je maar wil, natuurlijk wel bij goed weer. Het gaat om de snelheid waarmee dit te realiseren is, maar boven alles moet je er wel de ruimte voor hebben.

Opzetzwembaden zijn er in diverse soorten en maten te krijgen o.a. bij Zwembadgigant. De grondslag voor een opzetzwembad zit hem in het frame. Anders dan bij een opblaaszwembad is het frame dat het zwembad stevig maakt en stabiel houdt. Dit wordt gedaan door middel van een metal frame of een ultra frame.

Het verschil is dat metal frame ondersteuning enkel rondom het bad wordt neergezet en in de grond wordt verankerd. De ultra frame kan ook van onderaf het zwembad ondersteunen en daarmee een kooiconstructie maken waarin het zwembad rust.

afkoeling opblaaszwembad

Opblaaszwembaden

Opblaaszwembaden zijn niet meer weg te denken, en al helemaal niet als je thuis kinderen hebt rondlopen. Maar ook in de opblaaszwembaden is er voldoende keus, van grote tot kleine zwembaden. Sommige opblaaszwembaden hebben zelfs een diameter tot wel 5 meter!

Wat dit mogelijk maakt is de stabiliteit van het materiaal. Hierdoor kan een opblaaszwembad groter worden gemaakt, maar dan wel in de juiste verhouding tot de hoogte. Hierdoor blijft het opblaaszwembad stabiel en betrouwbaar.

Opblaas jacuzzi

Wat redelijk nieuw is voor de particuliere markt is een opblaasbare jacuzzi. Hierbij geldt hetzelfde principe: het materiaal is alles bepalend. Dus ook op deze manier kun je een jacuzzi tot jouw beschikking hebben wanneer je hem wilt gebruiken, en opbergen buiten het seizoen om.

De jacuzzi’s zijn vaak beschikbaar voor 4 tot 6 personen. Dit komt door de maximale afmetingen die een jacuzzi heeft om de jets voor de jacuzzi zo goed mogelijk te laten werken. Is de jacuzzi te groot dan verliest het namelijk het effect van een bubbelbad.

Onderhoud

Zwembadwater dat je wilt hergebruiken, en het zwembad zelf ook moeten onderhouden worden. Hierdoor blijft het zwembad schoon en gaat langer mee. Maar waar moet je dan mee werken?

Zwembadpomp

Bij grotere opzetzwembaden is een zwembadpomp het meest belangrijk. Deze zorgt ervoor dat het water de zwembad hygiëne continu te blijven filteren. Het zwembadwater blijft dan schoon en vrij van vuil. Tevens is een zwembadpomp te combineren met een chloor systeem waarmee het zwembadwater gedoseerd chloor toegevoegd krijgt.

Chloor

Zwembadwater kan schoongehouden worden met een beetje chloor. Hiervoor is chloorgranulaat dat in de juiste dosering aan het zwembadwater toegevoegd kan worden. Hiermee zorg je voor een lange periode aan zwemplezier zonder dagelijks het zwembadwater te moeten vernieuwen.

Zwembad accessoires

Naast de onderhoudsmiddelen zijn er nog losse accessoires beschikbaar voor opzetzwembaden. Pure praktische hulpmiddelen die het gebruiken van het zwembad vergemakkelijken.

Trappetje

Veel opzetzwembaden van formaat zijn 70 - 120 cm hoog. Om het zwembad in te komen is een zwembadtrap dan ook gebruikelijk.

Afdekzeil

Wanneer het zwembad niet gebruik wordt, maar ook weer niet voor de herfst ingepakt en opgeborgen hoeft te worden, is een afdekzeil handig om te gebruiken. Zo blijft het zwembadwater beschermd wanneer het niet gebruikt wordt.

Seizoenen

Een opzetzwembad of opblaas jacuzzi is ideaal als je op een simpele manier een zwembad tot je beschikking wil hebben en geen kapitaal wil neer te leggen voor een zwembad. Tevens is het ook heel goed te gebruiken tijdens de verschillende seizoenen, mocht je iets minder ruimte hebben in de tuin. Zo kun je het zwembad opbergen wanneer je die in bepaalde seizoenen niet gebruikt.

seizoen mooi weer

Meer tuin ideeën?

Op zoek naar meer tuin ideeën? Neem gerust eens een kijkje tussen de artikelen: 5 voordelen van een buitendouche | tuin ideeën, Welke tuinmeubels zijn geschikt voor jouw tuin?, 14x tuin ideeën & inspiratie en Wooninspiratie: 3 tips interieur en exterieur

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten