Welke tuinmeubels zijn geschikt voor jouw tuin?
Wonen Tuinideeën Wooninspiratie

Welke tuinmeubels zijn geschikt voor jouw tuin?

Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten, kleuren en maten tuinmeubels te vinden voor in iedere tuin. Wanneer je een tuin gaat (her)inrichten is het belangrijk dat je vooraf goed nadenkt over wat voor soort indeling je wil maken in de tuin, welke meubels je wil terugzien en welke sfeer je graag wil benadrukken. Het inrichten van een tuin, of woning, kun je soms een beetje vergelijken met koken. Allerlei verschillende ingrediënten geven samen de juiste smaak aan jouw gerecht. Kortom: met verschillende elementen kun je jouw tuin de juiste uitstraling geven, waar jij je fijn bij voelt. Benieuwd welke tuinmeubels geschikt zijn voor in jouw tuin? Lees dan snel verder!

Waar ga je de tuinmeubels neerzetten?

In Nederland hebben we over het algemeen, in vergelijking met het buitenland, een kleine achtertuin. Het is daarom van belang dat je goed nadenkt over de indeling van jouw tuin. Wil je bijvoorbeeld de tuinset aan het begin, midden of eind van jouw tuin plaatsen? Heb je een specifiek looppad dat vrij moet blijven, bijvoorbeeld om de containers/fietsen te kunnen pakken of kun je gewoon de hele oppervlakte van de tuin gebruiken?

Heb je ongeveer een idee waar je de tuinmeubels wil neerzetten in jouw tuin? Plak dit dan af met tape. Zo krijg je een goed beeld van de ruimte die je kunt gebruiken om toffe tuinmeubels te plaatsen. Dit is niet alleen een hulpsteuntje voor wat ruimtelijk inzicht, het geeft soms ook al aan hoe groot de meubels maximaal mogen zijn.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door FLINDERS (@flinders.design) op 12 Jun 2019 om 10:22 (PDT)

Verschillende soorten tuinmeubels

Tijd voor de zoektocht naar toffe tuinmeubels! Er zijn tegenwoordig heel veel soorten verschillende tuinmeubels. Denk bijvoorbeeld aan de bekende loungesets die er in veel verschillende varianten zijn, maar ook aan tuinstoelen, tafels, ligbedden en barkrukken. Bij de keuze voor de soort tuinmeubels is het belangrijk dat je goed nadenkt wat je het gezelligst vindt voor in jouw tuin. Ga je bijvoorbeeld voor een gave loungeset, of houd jij juist van een mooie tuintafel met stoelen?

Je kunt ervoor kiezen om de stijl van jouw woning door te trekken in de tuin. Ben je bijvoorbeeld helemaal weg van een landelijk interieur? Dan kun je dit terug laten komen door een houten tuintafel en rieten stoelen neer te zetten. Daarentegen kun je ook kiezen voor design tuinmeubels, deze passen vrijwel bij iedere woonstijl en komen mooi tot zijn recht in iedere tuin.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht dat is gedeeld door @huizejolie op 19 Jul 2019 om 10:05 (PDT)

Creëer sfeer in jouw tuin

De juiste combinatie van verschillende tuinmeubels is essentieel voor de sfeer in jouw tuin. Er wordt dan ook vaak gekozen voor een samengestelde tuinset uit één soort collectie. Kijk bijvoorbeeld eens naar de Palissade collectie van Hay via Flinders. Deze collectie is ontworpen door het designerduo Erwin en Ronan Bouroullec. De tuinmeubels zijn erg licht, waardoor je de opstelling gemakkelijk kunt veranderen. De Palissade collectie kent dertien varianten, genoeg keuze voor in jouw tuin dus!

Maak jouw tuin helemaal af met sfeervolle tuinaccessoires zoals tuinlampjes, plantenbakken, een parasol en misschien wel een hangmat.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door FLINDERS (@flinders.design) op 19 Jul 2019 om 12:10 (PDT)

Meer tuin ideeën?

Ben je op zoek naar meer tuin ideeën? Neem dan eens een kijkje tussen de artikelen: Tuinfeest geven: 3x tips voor een knalfeest, Voortuin ideeën: 5x inspiratie voor jouw tuin!, Tuinideeën: 4x inspiratie voor jouw zomerse tuin, Goedkope tuin ideeën: 4 handige tips! en 14x tuin ideeën & inspiratie

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten