Goedkope tuin ideeën: 4 handige tips!

Op zoek naar goedkope tuin ideeën? Die heerlijke zomerse dagen in de tuin zijn weer bijna in zicht en daarom is het tijd om de tuin aan te pakken. Een grote verandering in de tuin kan al snel in de kosten lopen, maar hoe verander je nou je tuin met een klein budget? Lees snel verder en ontdek 4 goedkope tuin ideeën!

Goedkope tuin ideeën: ga voor kleur

Ben jij op zoek naar goedkope tuin ideeën? Begin met het opvrolijken van jouw tuin met kleurrijke bloemen en accessoires. Dit hoeft helemaal niet duur te zijn, maar dit kan juist heel goedkoop! Kies voor verschillende planten zoals de anemoon, klokjesplant, kruipklokje of campanula. Deze planten zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en zijn leuk te combineren. Nog een voordeel: deze planten zijn niet zo duur! Combineer de kleuren wit, paars, rood, roze en blauw met elkaar. Dit straalt veel energie en gezelligheid uit in jouw tuin. Je kunt ervoor kiezen om de planten per soort en kleur te planten of je kunt ze allemaal door elkaar heen zetten.

Je kunt er ook voor kiezen om bloembollen en zaden te planten. Doe dit rond januari of februari al, zorg er wel voor dat de bollen niet bevriezen. Het is super leuk om je eigen planten te maken.

goedkope tuin ideeën goedkope tuin ideeën

Goedkope tuin ideeën: ga voor verschillende plantenpotten

Je kunt de planten in een border plaatsen waar ze allemaal bij elkaar staan, maar je kunt er ook voor kiezen om ze in een pot te planten. Kies verschillende soorten potten. Grote, kleine, ronde en vierkante potten. Je kunt verschillende kleuren potten kopen of je haalt er zelf een likje verf overheen! Zet de potten bij elkaar, dit geeft een heel speels effect aan jouw tuin.

goedkope tuin ideeën

Decoreer jouw tuin

Goedkope tuin ideeën: naast de kleurrijke planten kun je jouw tuin nog meer opvrolijken voor de zomer. Heb je een loungeset of wat stoelen in de tuin staan? Bekleed deze dan met vrolijke, gekleurde kussentjes. Zet een grote fruitschaal op tafel met wat lekkere hapjes en jouw zithoek is zo goed als nieuw en super gezellig!

goedkope tuin ideeën goedkope tuin ideeën

Do-it-yourself!

Op zoek naar goedkope tuin ideeën? DIY! Zelf kun je ook hele leuke tuinaccessoires maken waarmee jouw tuin een nieuwe look krijgt. Maak bijvoorbeeld een hangende plantenmand. Hang deze op aan een houten balk en plant er kleurrijke bloemetjes in. Hoe leuk is dat?

bloembakken goedkope tuin ideeën

Meer goedkope tuin ideeën?

Ben je op zoek naar meer wooninspiratie voor tuin ideeën? Neem dan eens een kijkje tussen de artikelen: 6x tuin ideeën: is jouw tuin al klaar voor de zomer?, Voortuin ideeën: 4x de leukste tuin inspiratie, Moderne tuin: 5x tuin inspiratie en 10x inspirerende tuin ideeën.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten