Tuinfeest geven: 3x tips voor een knalfeest
Wonen Tuinideeën

Tuinfeest geven: 3x tips voor een knalfeest

Ga jij binnenkort een gaaf tuinfeest geven en ben je op zoek naar wat inspiratie? Een tuinfeest geven lijkt heel makkelijk, maar toch komt er nogal wat bij kijken. Alles varieert natuurlijk van hoe uitgebreid en groot je het feest wil vieren, hoeveel mensen er komen en of je het feest met of zonder eten doet. Dit zijn allemaal dingen waar je over na moet denken. Wij hebben 3 handige tips op een rijtje gezet zodat jij een geslaagd tuinfeest kunt geven.

tuinfeest geven

1. Tuinfeest geven: kies een thema

Een gaaf tuinfeest kan niet zonder een thema. Denk bijvoorbeeld aan een Spaans thema, met Spaanse hapjes, witte doeken en veel bloemen. Er zijn heel veel verschillende soorten thema’s te bedenken, zoals: disco, wereldwijd, Hawaii, gemaskerd bal of back in de 80’s.

Pas de accessoires in jouw tuin aan op het thema. Zo krijgen de mensen al een gezellig gevoel zodra ze aankomen, wat uiteraard bevorderend is voor de sfeer van jouw tuinfeest!

2. Partytent

Een tuinfeest is natuurlijk supergaaf in de zomer. Echter worden de tuinfeesten al gegeven vanaf mei. ‘s Avonds kan het dan nog wel eens afkoelen. Om ervoor te zorgen dat iedereen droog en warm staat, kun je een partytent aanschaffen. Niet alleen is een partytent handig voor als het slecht weer is. Een partytent zorgt er ook voor dat er een saamhorig gevoel ontstaat bij jouw tuinfeest, en dat is precies wat je wil, toch?

Er zijn veel verschillende soorten partytenten te vinden. De partytent 3x3 is een fijne afmeting en past in veel achtertuinen. Onder deze tent kun je meerdere statafels zetten, waardoor je veel mensen kwijt kunt.

tuinfeest geven

3. Hapjes en drankjes

Pas je hapjes en drankjes af op het thema van het feest. Bij een Spaans thema kun je bijvoorbeeld verschillende kleine tapas gerechtjes serveren, in combinatie met wat hammetjes op tafel.

Kies je voor een Hawaii thema? Maak dan hapjes met verschillende fruitsoorten, zoals ananas. Snij de ananas open, haal het vruchtvlees eruit en snijd dit in blokjes. Leg deze blokjes vervolgens weer in de ananas schil. Dit ziet er super feestelijk uit en is lekker verfrissend voor tijdens het tuinfeest!

tuinfeest geven

Meer tuin ideeën?

Ben je op zoek naar meer tuin ideeën? Neem gerust eens een kijkje tussen de andere artikelen. Lees bijvoorbeeld eens Voortuin ideeën: 5x inspiratie voor jouw tuin!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten