5 voordelen van een buitendouche | tuin ideeën
Wonen Tuinideeën Wooninspiratie Woonideeën

5 voordelen van een buitendouche | tuin ideeën

De Nederlandse zomers duren steeds langer, maar lijken ook elk jaar warmer te worden. Voor het goede weer hoeven we ook zeker niet meer per se naar het buitenland. Een staycation in Nederland is net zo lekker, mits je de juiste middelen hebt om af te koelen tijdens de warme dagen. Weet jij soms niet waar je het zoeken moet met 30+ graden? Wij hebben de perfecte oplossing: een buitendouche! Lees verder en ontdek meer over de voordelen van een buitendouche in je tuin.

1. Afkoelen in een handomdraai (letterlijk)

Met temperaturen boven de dertig graden Celsius wil je eigenlijk niets liever dan een verfrissende duik nemen, toch? Helaas is niet iedereen gezegend met een zwembad in de tuin en het water van een opblaasbad wordt vaak warm door de zon. Een buitendouche is daarom ideaal! Met slechts één druk op de knop heb je direct toegang tot koud water. Bovendien vergt een buitendouche bijna geen onderhoud, terwijl een (opblaas)bad een hoop schoonmaken vereist. Een buitendouche biedt je daarom alle voordelen van een zwembad, maar niet de nadelen. Een win-winsituatie, dus! En hoe lekker is het om tijdens de warme dagen in Nederland een verkoelende douche te nemen in jouw tuin!

tuin ideeen

2. Meer hygiëne is meer beter

Heb jij wel een zwembad in de tuin? Of misschien een sauna of jacuzzi? Lucky you, maar dan is een buitendouche juist een slimme toevoeging aan jouw tuin. Sowieso is het lekker om jezelf na een bezoekje aan de sauna of een plons in het zwembad even af te spoelen, maar ook vóór je de sauna of het zwembad ingaat. Als je vooraf een douche neemt, komt er een stuk minder vuil in de filters terecht. Met een buitendouche blijft je zwembad, jacuzzi of sauna dus een stuk schoner en hygiënischer.

3. Buitendouche: praktisch voor de peuters en puppy’s

Een buitendouche is niet alleen fijn en hygiënisch, het kan ook hartstikke praktisch zijn als je thuis een paar kinderen of honden hebt rondlopen. Als de kinderen buiten hebben gespeeld, kunnen zij zich onder de buitendouche even snel schoon spoelen. Hetzelfde geldt voor een hond die net in de modder heeft gerold. Zo loopt er niets of niemand met vieze voetjes naar binnen!

Als je de buitendouche voornamelijk wil gebruiken om je vloer binnenshuis schoon te houden, raden wij je aan om voor een exemplaar met handdouche te gaan. Die haal je er gemakkelijk af, wat erg handig is bij het schoonspoelen.

hond afspoelen

4. Wellness-waardig

De praktische voordelen van een buitendouche zijn natuurlijk hartstikke mooi, maar laten we vooral niet vergeten hoe luxueus een buitendouche is. Zeker een buitendouche met wat extraatjes, zoals de mogelijkheid tot zowel koud als warm water. In principe heb je genoeg aan koud water om af te koelen, maar een warme douche kan ook erg lekker zijn.

Nog meer spa-feeling in je tuin creëren? Ga dan voor een regendouche in plaats van een standaard douchekop. Niets is fijner dan zachte stralen op je huid die voelen als een zomerse regenbui!

buitendouche buitendouche

5. Het oog wil ook wat

Een tuin zal in eerste instantie praktisch moeten zijn, maar de uitstraling is natuurlijk ook erg belangrijk. Je zit net wat lekkerder in een mooie tuin dan in een lelijke, toch? Een buitendouche is daarom perfect. De douche is praktisch en comfortabel, maar ziet er ook nog eens hartstikke cool uit!

Creëer bijvoorbeeld een exotische hoek met veel grote bladeren die als beschutting dienen of juist een trendy hoek met donkere stenen en een ingebouwde goot waar het water doorheen stroomt. Waar je ook voor kiest, een buitendouche dient altijd als gave eyecatcher in je tuin!

Meer tuin ideeën?

Ben je op zoek naar meer tuin ideeën? Neem dan eens een kijkje tussen de artikelen: 14x tuin ideeën & inspiratie, Wooninspiratie: 3 tips interieur en exterieur, Tuinfeest geven: 3x tips voor een knalfeest, Voortuin ideeën: 5x inspiratie voor jouw tuin! en 5 tuin ideeën voor de lente.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten