Wonen Tuinideeën Wooninspiratie

Goedkope tuin ideeën | tof binnen een klein budget

Wil jij jouw tuin helemaal zomerproof maken en ben je hiervoor op zoek naar goedkope tuin ideeën? Voor de meeste mensen is het herinrichten van de tuin vaak al het begin van de zomerperiode: lange avonden buiten, gezellig in de tuin met vrienden en genieten van het lekkere weer. Interieurliefhebbers brengen ieder jaar graag variatie aan in de tuin, zodat alles er toch net weer wat anders uit ziet. Dat is natuurlijk ook superleuk, maar het kost ook geld. Het is dan ook de kunst om jouw tuin een gezellige en sfeervolle uitstraling te geven met een klein budget. Om je hier een beetje bij te helpen hebben we wat goedkope tuin ideeën voor jou op een rijtje gezet. Van simpele accessoires kopen tot ze zelf maken!

De invulling van jouw tuin

Op zoek naar goedkope tuin ideeën? De basis van jouw tuin is vaak al bepaald. Heb je bijvoorbeeld gras, stenen, hout of grind? Of misschien heb je wel gras én stenen of hout én grind. Aan de basis van je tuin kun je met een klein budget niet veel veranderen, je kunt het alleen leuker inrichten. Dit doe je natuurlijk met een tuin- of loungeset. Is jouw set echt aan vervanging toe, maar vind je het even te duur om een nieuwe set te kopen? Ga dan op zoek naar een loungeset aanbieding! Als je goed zoekt kun je echt hele toffe en betaalbare sets tegenkomen. Er zijn ook verschillende outlets waar deze sets worden aangeboden (deze vinden vaak wel plaats na de zomer).

Een nieuwe tuinset geeft al snel een vernieuwende uitstraling aan jouw tuin, en dat is precies wat je nodig hebt!

buiten eten loungeset

Goedkope tuin ideeën: de verlichting

Verlichting doet heel veel, zowel in huis als in de tuin. Met de juiste verlichting in jouw tuin creëer je veel sfeer. Het is dus ook van belang dat je hier goed over nadenkt. Zorg dat je voldoende lichtpunten hebt in je tuin waardoor er geen zwarte gaten vallen ‘s avonds. Dat is allereerst zonde van de ruimte, want hierdoor lijkt je tuin kleiner. Daarnaast zien allerlei lampjes in de tuin er gewoon gemoedelijk uit.

Om je tuin op het gebied van verlichting nog iets meer aan te kleden kun je bijvoorbeeld een toffe licht slinger ophangen. Hang deze boven de eettafel of loungeset. Heb je geen pilaar of plaats om de slinger om te binden? Sla dan gewoon een klein haakje in de muur/boom en hang hier de slinger aan.

goedkope tuin ideeën

goedkope tuin ideeën

DIY kan ook niet ontbreken in het lijstje van goedkope tuin ideeën

Een andere hele simpele, maar hele leuke manier om sfeer te creëren in je tuin is door oude potjes om te toveren tot lichtbron. Pak bijvoorbeeld een glazen appelmoes potje. Zodra dit potje leeg is, gooi je deze vaak weg. Zonde! Je kunt er zoveel leuke dingen mee doen. Je kunt het potje bijvoorbeeld gebruiken als vaasje, of dus als omhulsel voor verlichting.

Spoel het potje goed af en haal het etiket eraf. Laat het potje vervolgens goed drogen en doe er (op batterij werkende) verlichtingssnoertjes in. Je kunt er natuurlijk ook een theelichtje inzetten.

tuin verlichting

Meer goedkope tuin ideeën?

Op zoek naar meer goedkope tuin ideeën? Neem dan eens een kijkje tussen de artikelen: Ontspannen aftellen naar het voorjaar met een opblaasbare jacuzzi in je tuin, Achtertuin ideeën: trendy en relaxed, Welke tuinmeubels zijn geschikt voor jouw tuin? en 14x tuin ideeën & inspiratie

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten