5x Low budget tuin ideeën

Is jouw tuin wel aan vernieuwing toe, maar wil je hier niet al te veel aan uitgeven? Het inrichten van je tuin kan ook zeker low budget! Hieronder geven we een aantal tips om op een goedkope manier jouw tuin toch leuk en gezellig in te richten.

1. Low budget grondbedekking

Het laten leggen van nieuwe tegels in de tuin is vaak best een grote investering. Niet alleen de kosten van de tegels, maar ook de kosten van het laten leggen maken deze optie niet erg low-budget-vriendelijk. Kijk daarom eens of je tuintegels kunt hergebruiken!

Zoek bijvoorbeeld eens op Facebook Marketplace of op Marktplaats en zie of je mensen kunt vinden die hun tegels gratis of voor een lage prijs weg willen doen. Als je een beetje goed zoekt vind je vast een stel tegels die passen in jouw tuin. Maak de tegels nog even goed schoon met een hoge druk spuit et voilà, ze zijn weer goed als nieuw.

Wil je geen tegels? Nog meer goedkope opties zijn kiezels, boomschors of gras. Let er wel op dat je bij gras ook het nodige onderhoud moet plegen en dit dus op de langer termijn niet echt low budget is.

low budget tuin ideeën

2. Tweedehands tuinmeubelen

Tweedehands tuinmeubelen vind je eenvoudig op Facebook Marketplace of Marktplaats, maar je kunt er natuurlijk ook zelf op uitgaan en een bezoekje brengen aan een vlooienmarkt bij jou in de buurt. Vaak vind je hier wel de mooiste pareltjes. Al moet je af en toe wel geduld hebben. De mooiste meubelstukken liggen vaak niet voor het oprapen. Daarbij kan het zijn dat er een aantal krasjes op het meubelstuk te vinden zijn.

Mocht je dit niet willen, kun je op internet ook op zoek gaan naar goedkope nieuwe tuinmeubelen. Kijk bijvoorbeeld eens naar winkels zoals de Ikea, Jysk, Leenbakker of de Karwei en houd de aanbiedingen in de gaten.

low budget tuin ideeën

3. DIY: tuinmeubelen opleuken

Heb je nog een paar oude tuinmeubels staan of heb je tweedehands tuinmeubelen die wel een beetje opgeknapt kunnen worden? Vaak doet een likje verf al heel wat. Op een goedkope manier geef je jouw tuinmeubelen zo een hele nieuwe uitstraling.

Je kunt ook wat tuinaccessoires zelf maken. Neem ook eens een kijkje op onze DIY-pagina. Hier vind je de tofste DIY ideeën en doe je volop inspiratie op voor een goedkope tuin.

low budget tuin ideeën

4. Scoor goedkope tuinaccessoires

Tuinaccessoires maken jouw tuin af en mogen dus zeer zeker niet ontbreken. Op je tuinaccessoires kun je flink besparen. Ga bijvoorbeeld eens langs winkels als de Xenos, Action, Hema of Søstrene Grene. Haal hier bijvoorbeeld een aantal leuke sierkussens, een gezellig sfeer lampje voor op tafel en/of een mooi kleedje. Pas wel op want bij deze winkels is het heel verleidelijk om met meer weg te gaan dan je eigenlijk nodig hebt.

tuin ideeën low budget

5. Low budget groen in de tuin

Een beetje groen in de tuin kan natuurlijk niet ontbreken, echter zijn planten vaak niet zo goedkoop. Een aanrader is dus om zelf de zaadjes te planten of om zelf plantjes te gaan stekken. Zo bespaar je gegarandeerd veel kosten.

Echter worden je groene vingers ook op de proef gesteld. Heb je deze niet of wil je sneller resultaat? Ga dan voor onderhoudsvriendelijke planten, die weerbestendig zijn, zoals de hortensia. Het is namelijk niet erg low budget meer als je telkens nieuwe planten weg moet zetten omdat de vorige het begeven hebben.

goedkope tuin ideeën

Meer tuininspiratie?

Wil je meer tuininspiratie opdoen? Lees dan ook eens onderstaande artikelen of kijk rond op onze website! Een leuk en nieuw interieur hoeft helemaal niet duur te zijn. Op onze DIY-pagina vind je bijvoorbeeld enorm veel ideeën die je helemaal zelf op kunt pakken. Zelfs als je twee linker handen hebt!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten