Wonen Tuinideeën Wooninspiratie

Moderne voortuin ideeën: 5x inspiratie

Op zoek naar moderne voortuin ideeën? Of je nou een grote of kleine voortuin hebt, de inrichting ervan blijft ontzettend belangrijk. De voortuin is de eerste indruk die mensen van je huis krijgen, en misschien ook wel de eerste indruk van jou. De voortuin wordt vaak al snel een beetje verwaarloosd, omdat je er niet echt veel doet. De focus wordt vaak gelegd op de achtertuin.

Het aller tofst is als je de voortuin kunt afstemmen op jouw interieur en achtertuin. Vooral bij de moderne woonstijl is dit goed te benadrukken. De moderne stijl wordt gekenmerkt door haar strakke lijnen, basic kleuren en simpele materialen. Hier en daar maken een aantal sfeermakers deze woonstijl compleet. Benieuwd hoe je dit kunt laten terugkomen in jouw voortuin? Lees dan snel verder!

Oh, en als je denkt dat een moderne voortuin alleen matcht met een modern interieur: don’t worry! Deze voortuin past ook perfect bij een Scandinavisch, landelijk of romantisch interieur.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Semperfi (@semperfi.devos) op 11 Sep 2019 om 6:03 (PDT)

Moderne voortuin: strak en symmetrisch

Een modern interieur is strak, symmetrisch en erg stijlvol. En dit zijn precies de kenmerken die we ook willen laten terugkomen in een moderne voortuin. Richt je voortuin rustig in en denk vooraf goed na over wat je allemaal wil laten terugkomen. Denk allereerst na over de basis van jouw voortuin. Ga je de tuin laten betegelen of kies je voor gras of grind? Wil je de voortuin beplanten of wil je juist geen planten?

Grind wordt vaak gebruikt voor een moderne voortuin, omdat het een egale uitstraling geeft. Hierdoor oogt je voortuin heel rustig. Gras geeft hetzelfde effect. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om het oppervlak te betegelen. Kies hierbij wel voor grote (grijze) tegels. Denk hierbij aan afmetingen vanaf 60x60cm tot 100x100cm. Door grote tegels te gebruiken lijkt je tuin optisch gezien groter. Ideaal toch?

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Leo & Inge (@ons_huis_in_friesland) op 1 Aug 2018 om 1:13 (PDT)

Moderne voortuin ideeën: ga voor plantenbakken

Plantenbakken zijn echt onmisbaar in een moderne voortuin! Of je nou gaat voor hoge of lage plantenbakken, ze geven beide een strakke en stoere uitstraling. Ga voor plantenbakken in de kleur grijs, wit of zwart. Dit is heel simplistisch en stijlvol tegelijkertijd.

Plantenbakken zijn er in veel verschillende soorten maten, kleuren en materialen. We zien vaak een kunstof plantenbak in een modern interieur, omdat deze vaak strak zijn. Je kunt natuurlijk ook voor een houten plantenbak gaan. Tegenwoordig vinden mensen het ook tof om meubels en accessoires zelf te maken: DIY. Kies je ervoor om de plantenbak zelf te maken? Zorg dan dat je voldoende houten balken hebt. Kies bijvoorbeeld voor vurenhout. Kijk gerust eens op youtube voor een inspiratie filmpje! Hierin leggen ze stapgewijs uit hoe je jouw eigen plantenbak kunt maken.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Huisbaas (@huisbaas_) op 15 Sep 2019 om 1:34 (PDT)

Rechte lijnen op een speelse manier

Ben jij gek op de moderne woonstijl? Dan zullen alle strakke lijnen je vast niet zijn ontgaan. Hierbij komen we weer terug op het punt symmetrie. Alle rechten lijnen lopen mooi in elkaar door of zijn op een speelse wijze met elkaar verbonden.

Als je bijvoorbeeld gaat voor een aantal vierkante plantenbakken is het belangrijk dat alle bakken op exact dezelfde lijn staan, met dezelfde afstand tussen iedere bak. Hierdoor creëer je symmetrie. Je kunt ook op een speelse wijze je tuin inrichten met strakke lijnen. Hierbij laat je het symmetrische gedeelte een beetje achterwege. Laat alle strakke lijnen mooi op elkaar overlopen.

Meer tuin ideeën?

Op zoek naar meer inspirerende tuin ideeën? Neem dan eens een kijkje tussen de artikelen: Voortuin ideeën: 5x inspiratie voor jouw tuin!, Kleine tuin ideeën: ruimtelijk en slim ingedeeld, Achtertuin ideeën: trendy en relaxed en Welke tuinmeubels zijn geschikt voor jouw tuin?

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten