Wooninspiratie

Kleine tuin ideeën: ruimtelijk en slim ingedeeld

Op zoek naar kleine tuin ideeën? Een kleine tuin inrichten is best een lastige klus. Je wil optimaal kunnen genieten van de ruimte die je hebt en je wil dat het er gezellig uit ziet. In Nederland zijn we gek op lange zomeravonden die we buiten kunnen doorbrengen. Hoe fijn is het dan als je er gezellig bij zit in jouw achtertuin? Een belangrijke tip: maak het niet te druk! Op zoek naar meer kleine tuin ideeën en tips? Lees dan snel verder!

Kleine tuin ideeën: houd het ruimtelijk

We hebben net al een kleine tip gegeven: maak jouw achtertuin niet te druk! Houd je in met allerlei leuke bloempotten, tuindecoraties etc. Hierdoor oogt jouw tuin alleen maar kleiner. Nu betekent dit natuurlijk niet dat je helemaal geen accessoires kunt neerzetten in jouw tuin.

Houd het midden van jouw tuin open. Zet hier geen planten of andere objecten neer. Verplaats dit allemaal naar de zijkanten van jouw tuin. Heb je bijvoorbeeld een muur of schutting in jouw tuin? Benut deze dan om leuke dingen tegenaan te planten/zetten. Hierdoor blijft de tuin ruimtelijk.

Ga voor kleur, maar niet te veel!

Op zoek naar kleine tuin ideeën? Een kleine tuin ziet er al snel wat grauw uit, omdat mensen bang zijn om er iets gezelligs van te maken door de kleine ruimte. De tuin is vaak helemaal bestraat en er is weinig kleur te vinden. Dit is natuurlijk super zonde, want kleur brengt een hoop sfeer en gezelligheid met zich mee.

Hang bijvoorbeeld een aantal kleurrijke plantenbakken tegen jouw muur of schutting. Plant hier bloemetjes in, in verschillende kleuren. Houd er wel rekening mee dat de kleuren mooi met elkaar combineren, anders wordt het erg druk. Denk bijvoorbeeld aan bloemetjes in de kleur wit, roze, rood en paars.

Daarnaast kun je ook wat meer leven geven aan de basis van jouw tuin. Is jouw tuin bijvoorbeeld helemaal betegeld? Leg dan een strook (horizontaal of verticaal) neer met gras. Je kunt natuurlijk ook zelf kunstgras leggen, dat is nog makkelijker in onderhoud.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door 020GROEN (@020groen_) op 19 Mrt 2019 om 4:01 (PDT)

Chill hoek in de tuin

En natuurlijk heb je nog een lekkere chill hoek nodig in jouw tuin waar je lekker kunt zitten. Ga hier op een slimme manier mee om. Zet jouw eettafel/loungebanken niet midden in de tuin, maar verplaats deze ook naar een zijkant.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Esther| Tuin & Plant Stylist (@thegardenstorevijfhuizen) op 21 Jul 2019 om 11:20 (PDT)

Meer kleine tuin ideeën?

Ben je op zoek naar meer kleine tuin ideeën? Neem dan eens een kijkje tussen de artikelen: Achtertuin ideeën: trendy en relaxed, Wooninspiratie: 3 tips interieur en exterieur, Voortuin ideeën: 5x inspiratie voor jouw tuin! en Goedkope tuin ideeën: 4 handige tips!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten