Woonwinkel in Amsterdam: hier moet je naartoe!

Op zoek naar een bijzondere en unieke woonwinkel in Amsterdam? In de hoofdstad van ons kikkerlandje zijn tientallen kleine en grote woonwinkels te vinden. Van antieke en vintage winkels tot de hipste woonwinkels in Amsterdam. Er is altijd wel een winkel die helemaal bij jou past. Wij hebben 6 woonwinkels in Amsterdam voor jou op een rijtje gezet die je echt niet mag missen!

Interieurwinkel &Klevering

&Klevering is een woonwinkel in Amsterdam waar je echt helemaal uit je dak kunt gaan. Je kunt er van alles vinden: van woonaccessoires en (kook)boeken tot de leukste cadeautjes voor iedereen. &Klevering is een echte Amsterdamse woonwinkel. Ze hebben al drie vestigingen door de stad!

Zo kun je &Klevering Centraal vinden aan de Haarlemmerstraat 8. Ook in Oost-Amsterdam zit deze toffe woonwinkel aan de Middenweg 38. En natuurlijk zit deze winkel ook in Amsterdam zuid, hier is deze woonwinkel te vinden aan de Jacob Obrechtstraat 19a.

woonwinkel Amsterdam

HAY: een hippe woonwinkel in Amsterdam

HAY is een Deens design merk en staat voor duurzaamheid en kwaliteit, in combinatie met betaalbare prijzen. Deze woonwinkel in Amsterdam heeft in 2013 haar deuren geopend aan de Spuistraat 281 en is tot op heden een groot succes. De hippe en sfeervolle winkel is net een klein warenhuis met mooie meubels en unieke woonaccessoires.

Bij HAY kun je ook terecht voor vrijblijvend interieuradvies. Zij helpen jou graag met het vinden van de juiste meubels voor jouw interieur!

woonwinkels in amsterdam

woonwinkels in amsterdam

Foto's van NAOMI/JAMIE

ANNA + NINA

ANNA + NINA is momenteel een van de gezelligste en populairste winkels in Amsterdam en is onmisbaar in jouw zoektocht naar de gaafste accessoires voor jouw woning! Dit gave bedrijf is opgericht door twee vriendinnen die zijn geïnspireerd door de belangrijkste factoren in het leven: liefde, familie en vriendschap.

ANNA + NINA is erg bekend om haar originele sieraden en kleding maar zijn weten ook alles van woonaccessoires, (vintage) meubelen en kunst. Alle items zijn ontworpen voor vrouwen met stijl om zichzelf te verrijken.

Deze woonwinkel in Amsterdam zit inmiddels op drie locaties. De eerste winkel is de vinden aan de Kloveniersburgwal 44. De tweede winkel met een supergave etalage is gevestigd aan de Gerard Doustraat 94 en de derde winkel is te vinden aan de Reguliersgracht 85 in Amsterdam.

Woonwinkels Amsterdam Woonwinkel Amsterdam

Woonwinkel in Amsterdam: the Maker Store

Deze woonwinkel in Amsterdam is super uniek en is zeker de moeite waard om eens te bezoeken. The Maker Store biedt lokale ondernemers de kans om hun producten neer te leggen in een winkel. In deze woonwinkel in Amsterdam zijn momenteel ruim 90 unieke merken te vinden met allemaal hun eigen verhaal. De beleving in de winkel is erg uniek. Zo is er bij ieder product iets te lezen over de oorsprong. Sommige producten worden zelfs ter plekke gemaakt! Hoe gaaf is dat?

The Maker Store organiseert ook om de twee weken een markt waar ze hun producten presenteren. Je vindt hier meubels en accessoires, maar ook de lekkerste dranksoorten, worsten en andere lekkernijen.

woonwinkel The maker store woonwinkel The maker store

Friday next: alles in één woonwinkel in Amsterdam

Deze woonwinkel in Amsterdam biedt van alles onder één dak: een kopje koffie met taart, unieke meubels en de mooiste accessoires. Dit alles is te vinden bij Friday Next aan de Heemstedestraat 20. De strakke, moderne en toch sfeervolle producten uit deze winkel passen bij ieder interieur. Of je nou op zoek bent naar een bijzonder vloerkleed, een mooie stoel of gewoon een leuk vaasje, bij deze conceptstore kun je voor allerlei dingen goed slagen. Kortom: neem zeker eens een kijkje bij deze woonwinkel!

Blond Amsterdam

Het is je vast al wel eens opgevallen: die leuke borden, mokken, vazen, servetten en veel meer van Blond Amsterdam. Een leuke, gezellige en persoonlijke woonwinkel in Amsterdam waar je echt van alles kunt vinden. En het bijzondere is: echt iedereen vindt dit leuk! De eigenaresses hadden dan ook de insteek om met hun merk iedereen blij te maken, en dat is gelukt.

Je kunt hier spullen kopen voor je eigen interieur, maar ook als je op zoek bent naar een cadeautje ben je hier aan het juiste adres. Je kunt deze super toffe winkel vinden aan de Gerard Doustraat 69.

En om het nog gaver te maken… Ze hebben om de hoek van hun woonwinkel in Amsterdam zelfs hun eigen Blond café geopend! Hoe gaaf is dat? Dan kun je een lekker stukje taart eten van een Blond bord!

BLOND woonwinkel Amsterdam

Meer woonwinkels?

Ben je op zoek naar meer wooninspiratie en wil je de gaafste woonwinkels in jouw buurt eens bezoeken? Neem dan eens een kijkje bij onze artikelen: woonwinkels in Zwolle, Breda, Groningen, Amsterdam, Alkmaar, Rotterdam, Eindhoven, Utrecht en Maastricht.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten