5 bijzondere woonwinkels in Maastricht
Wooninspiratie Woonaccessoires Woonwinkels

5 bijzondere woonwinkels in Maastricht

Wie Maastricht een beetje kent weet dat je daar geweldig kunt woonwinkelen. Ben je op zoek naar aparte spulletjes die je nergens anders tegenkomt? Dan moet je de Limburgse stad zeker eens bezoeken! Je hebt er alles van een warme, klassieke woonstijl tot strakke en trendy of juist eclectische woonaccessoires. Je kunt volop wooninspiratie opdoen in de binnenstad maar ook in de ontzettend hippe wijk Wyck (let op: je spreekt dit uit als Wiek anders bestaat de kans dat je wordt uitgelachen door de echte Maastrichtenaren). Wij gingen langs bij 5 bijzondere woonwinkels in Maastricht en kwamen helemaal geïnspireerd en vol met goede woonideeën thuis!

1. De VerwonderinG - Steeds iets anders

VerwonderinG Maastricht - winkel

De VerwonderinG in het hippe Wyck op Hoogbrugstraat 21 is de perfecte winkel voor iedereen die op zoek is naar iets anders. Als je binnenkomt word je meteen verwelkomd door de huis-mascotte, het hondje van eigenaren Pierre & Dorothy. Zij zijn dit jaar al 20 jaar de trotse eigenaren van De VerwonderinG en hun passie is te zien in de zaak. Ze houden zich niet aan een vaste stijl en verkopen spullen van over de hele wereld.

VerwonderinG Maastricht - mascotte VerwonderinG Maastricht - schaal-met-hoorns

De collectie is ontzettend divers. Van banken tot prachtige oude kastjes en woonaccessoires die op een bijzondere manier zijn gemaakt. Je vindt er bijvoorbeeld origami kraanvogels die zijn gemaakt door de vrouwen van de vrouwenopvang in Maastricht of oude Indiase slotjes. Pierre & Dorothy houden van mooie, oude kastjes. Deze zie je dan ook volop in de winkel. De kastjes worden gebruikt om spullen op uit te stallen maar zijn ook gewoon te koop. Het interieur van De VerwonderinG blijft daardoor nooit lang hetzelfde en is zeker de moeite waard om eens te gaan bekijken!

VerwonderinG Maastricht - bureau

2. Toro Design - Klassiek met een eigentijdse twist

Toro Design Maastricht Interieur

Toro Design is een prachtige woonwinkel op Sint Pieterstraat 26 voor wie houdt van een klassieke inrichting. De ligging van de winkel in de oude stadsmuur van Maastricht in het Historische Jekerkwartier past perfect bij het interieur. Bij Toro Design vind je bijzondere meubels die prachtig staan in een landelijk interieur. Houd je wel van deze stijl maar ben je bang dat dit te ‘zwaar’ is? Daar hebben eigenaren Walter en Ingeborgh over nagedacht. In de winkel vind je meubels die zij zelf ‘sjiek eigentijds’ noemen, oftewel de klassieke degelijkheid in een modern jasje.

Toro Design Woonwinkel MaastrichtToro Design Vazen

Grote fauteuils en banken met prachtige bekleding, sierlijke glazen vazen en veel kaarsen, dat is wat je tegenkomt bij Toro Design. De open haard achter in de zaak geeft de winkel een echte huiselijke uitstraling. Daar wordt de klassieke Engelse bank gecombineerd met eigentijdse leren fauteuils om een mooie donkere houten salontafel. Voor wie op zoek is naar een mooi landelijk meubel of een compleet klassiek interieur is Toro Design een echte aanrader!

toro-design-maastricht-openhaard

3. Villa Trèpetie - Eigentijds landelijk met een verhaal

Villa Trepetie Maastricht - Engels servies

Interieurzaak Villa Trèpetie is op Rechtstraat 38 ook te vinden in Wyck en een plek voor spullen met een verhaal. Je komt er van alles tegen, van grote tafels en kasten tot een echte buffel schedel en de deur van een oude kever. Villa Trèpetie heeft een echte eigen stijl waarin de kleur blauw de boventoon voert. Je vind er dan ook een bijzonder grote collectie handgemaakt Engels en Pools servies. De onderdelen van het servies zijn wit en blauw beschilderd en doordat het handgemaakt is, is het ontzettend sterk.

Villa Trepetie - BuffelschedelVilla Trepetie Maastricht - Spreukboom

Verder kun je de woonstijl binnen Villa Trèpetie het beste omschrijven als eigentijds landelijk met een verhaal. Eigenaresse Renate komt de meest bijzondere spullen tegen. Zo heeft ze een aantal oude auto onderdelen in de winkel staan die een hele mooie combinatie maken met de cactussen en gedecoreerde buffelschedel. Eerder heeft er ook een oud Frans stoplicht in de winkel gestaan. Voor een bijzondere, eigentijdse aanvulling op je landelijke interieur moet je zeker eens bij Villa Trèpetie binnenlopen!

Villa Trepetie Maastricht - Woonaccessoires

4. Conflict - Bijzondere lampen en design woonaccessoires

Conflict Maastricht - LamplettersConflict Maastricht - Lamp en klokken

Conflict is gevestigd op Minckelersstraat 14 en is de plek waar je moet zijn als je houdt van design woonaccessoires en verlichting. De winkel van eigenaar Juriaan staat en hangt helemaal vol met bijzondere lampen, klokken, kandelaars en andere mooie spullen om in huis te zetten. Ideaal als je op zoek bent naar een leuk design cadeau of natuurlijk gewoon voor jezelf. Veel van de artikelen zijn grappig bedoeld, hebben een leuke gimmick of zijn op een andere manier bijzonder. Bijvoorbeeld het witte gietijzeren tuinsetje dat in de winkel staat. Het model is erg klassiek maar de decoratie is helemaal van nu.

Conflict Maastricht - Aapjes Conflict Maastricht - Tuinset

Daarnaast springen bij Conflict de lampen er echt uit. De simpele letterlamp achter in de winkel is een echte eyecatcher. Verder vind je er lampen in allerlei verschillende vormen en allemaal even bijzonder. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om je huiskamer te verlichten met een veren bollamp of twee aapjes die een peertje vasthouden. Ben je op zoek naar een mooie lamp of design woonaccessoires? Dan mag Conflict niet op je lijstje ontbreken!

5. Festen - “We sell what we love”

Festen Maastricht - ServiesFesten Maastricht - Scheikunde bekers

Voor wie vaker in Maastricht komt is Festen op Minckelersstraat 1a vast geen onbekende winkel. Het motto van eigenaresses Nicole & Monique is “We sell what we love” en dat is te zien. Je vindt er veel verschillende maar allemaal even mooie spullen. De zeer uitgebreide servies collectie een geweldige uitkomst voor iedereen die wel eens wat anders wil dan een standaard wit bord. Daarnaast vind je er allerlei bijzondere potjes en staat er zelfs een hele tafel vol met scheikunde bekers voor wie standaard glazen vaasjes te gewoon zijn.

Festen Maastricht - Botanisch

Bij Festen vind je ook veel artikelen voor in de badkamer. In de winkel zelf is er een hoek ingericht met een oude badkuip gevuld met planten. Een erg leuk idee als je van een botanische inrichting houdt! Bij Festen slaag je zeker als je op zoek bent naar bijzondere interieuraccessoires voor in de keuken of badkamer.

Ben je op zoek naar meer woonwinkels?

Op zoek naar woonwinkels in andere steden? Bekijk dan eens onze artikelen over de leukste woonwinkels in Amsterdam, Breda, Zwolle, Alkmaar, Leeuwarden, Eindhoven, Groningen, Tilburg, Nijmegen, Utrecht, Den Haag en Den Bosch.

Ken of ben jij een leuke woonwinkel in Maastricht maar zijn we niet bij je langs geweest? Laat even een berichtje achter in de comments hieronder en wie weet komen we je de volgende keer bezoeken!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten