Gespot: 6 woonwinkels in Amsterdam
Wooninspiratie Woonwinkels

Gespot: 6 woonwinkels in Amsterdam

Wij hebben 6 leuke, bijzondere, aparte en vernieuwende woonwinkels in Amsterdam voor je gespot! Amsterdam zit vol leuke winkeltjes met mooie meubels en bijzondere woonaccessoires. Wij hebben een kleine greep uit dit enorme aanbod genomen, om de zoektocht naar een leuke woonwinkel voor jou iets makkelijker te maken. Dus ben je op zoek naar wooninspiratie? In dit lijstje staat gegarandeerd een woonwinkel naar jouw smaak. Van industrieel en vintage tot modern of landelijk. Ga een dagje woonwinkelen in onze hoofdstad, geniet van de sfeer van de stad en bezoek één (of meerdere) van deze mooie woonwinkels!

1. RAW Materials

Helaas is het karakteristieke pand van RAW Materials gesloten per 29 oktober 2018. Maar ben je op zoek naar iets speciaals voor je interieur? Dan ben je bij de webshop van RAW Materials aan het juiste adres! Ze reizen de hele wereld over op zoek naar mooie oude ruwe objecten en materialen. Unieke items gevonden in verlaten fabrieken, aangespoelde schepen, lokale vintage markten of andere plaatsen die ze hebben ontdekt. Zo hoef jij de wereld niet over te reizen, maar kun je toch bijzondere items aan je interieur toevoegen!

RAWmaterials Amsterdam

Ze restaureren, recyclen of redesignen de gevonden interieurschatten waar nodig en dat doen ze altijd met behoud van het verhaal van hun verleden. Ben je op zoek naar een bijzonder geschenk of wil je jouw woonkamer volledig vernieuwen? Dan zit je bij RAW Materials goed.

RAWmaterials Amsterdam raw

2. Store Without a Home

Store Without a Home begon als een popup store in een leegstaand pand op IJburg in Amsterdam en dwaalde daarna een tijdje door Amsterdam. Inmiddels heeft de woonwinkel wel een home gevonden, namelijk aan de Haarlemmerdijk 26. Bij Store Without a Home vind je bijzondere, maar betaalbare, items van verschillende (meestal onbekende) kleine merken en internationale labels voor in je interieur. Bijzondere lampen, unieke items voor aan de muur, vazen, kandelaars en nog veel meer leuke woonaccessoires. Als je op zoek bent naar iets nieuws en bijzonders dan moet je zeker eens een bezoekje brengen aan Store Without a Home!

Store Without a Home Woonwinkel Amsterdam

3. Sukha Amsterdam

Sukha betekent in het Sanskriet 'joy of life' en dat is waar het allemaal om draait bij Sukha Amsterdam. Een bijzondere en prachtige winkel, gevestigd aan de Haarlemmerstraat 110, waar je bijzondere items vindt die volledig aansluiten bij de visie van Sukha. Je vindt er veel meer dan alleen items voor je interieur, namelijk ook accessoires en kleding.

Sukha Amsterdam Sukha

Voor in huis vind je er vooral kussens, dekens en andere kleine woonaccessoires in lichte tinten, maar je kunt er ook een schommel kopen! De items worden ontworpen door Atelier Sukha en handgemaakt in India en Nepal met eerlijke materialen en tegen een eerlijke prijzen. Met een huisdesigner en -dichter kun je er ook nog eens bijzondere prints en teksten voor aan de muur vinden. Een bijzondere winkel waar je 'the joy of life' echt kan voelen.

Woonwinkel Amsterdam Woonwinkel

4. FEST

FEST is het interieurlabel van Femke Furnée en is ontstaan uit een persoonlijke behoefte aan betaalbaar design. Femke besloot zelf de stoute schoenen aan te trekken en een interieurlabel te starten. FEST is de bijbehorende woonwinkel die je vindt aan de Van Woustraat 111, vlak bij de Albert Cuypmarkt.

FEST Amsterdam

Je vindt hier prachtige en unieke items waar menig (modern) interieur-liefhebbend hart sneller van gaat kloppen. Van banken, eetkamertafel en stoelen tot kussen, kaarsenhouders en andere woonaccessoires, je vindt het er allemaal en ook nog eens in hele fijne en hippe kleuren.

Woonwinkel Amsterdam

5. Neef Louis Amsterdam

Neef Louis vind je in Amsterdam Noord aan de overkant van het IJ (gezien vanaf Amsterdam Centraal) aan de Papaverweg 46-48, vlakbij de NDSM werf. In twee grote loodsen worden de meest gave vintage en industriële items verkocht.

Neef Louis Amsterdam

In deze enorme woonwinkel kun je dan ook allerlei soorten meubels vinden, van stoelen en banken tot medicijnkasten en industriële lampen. Als je op zoek bent naar iets unieks dan moet je hier zeker naar toe! Je moet misschien even goed zoeken, maar we weten zeker dat je met een te gek item voor in je interieur thuis komt.

Neef Louis Amsterdam

6. Van Dijk en Ko

Ben je dan toch het IJ overgestoken, dan kun je net zo goed ook een bezoekje brengen aan Van Dijk en Ko. De buurman van Neef Louis is gevestigd aan de papaverweg 46. Van Dijk en Ko bestaat, net als Neef Louis, uit een grote loods vol vintage en industriële meubels.

vandijkenko amsterdam

De bijzondere meubels komen vooral uit Hongarije, Roemenië, België en Frankrijk. Vooral de kasten en commodes springen ons in het oog. Ben je op zoek naar unieke eyecatcher voor je interieur? Bij Van Dijk en Ko ben je aan het goede adres!

Van Dijk en Ko Amsterdam Woonwinkel Amsterdam

Ben je op zoek naar meer woonwinkels?

Op zoek naar woonwinkels in andere steden? Bekijk dan eens onze artikelen over de leukste woonwinkels in Breda, Maastricht, Zwolle, Alkmaar, Leeuwarden, Eindhoven, Groningen, Tilburg, Nijmegen, Utrecht, Den Haag en Den Bosch.

Er zijn natuurlijk nog veel meer leuke woonwinkels te vinden in Amsterdam. Ken jij een winkel die we zeker niet mogen missen? Laat een berichtje achter in de comments!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten