Kies jij voor kunstgras of echt gras?
Tuinideeën Planten

Kies jij voor kunstgras of echt gras?

Wil jij wat meer groen in je tuin? Twijfel jij over het nemen van kunstgras of echt gras? Hier lees je meer over kunstgras, de voordelen ten opzichte van echt gras en verschillende manieren om kunstgras te gebruiken.

Kunstgras niet mooi?

Denk jij bij kunstgras meteen aan het bijna knalgroene gras wat je op voetbalvelden ziet? Tegenwoordig bestaat kunstgras dat bijna niet is te onderscheiden van echt gras. Er zijn verschillende soorten Kunstgras. Deze verschillen in kwaliteit en kleur.

Wat maakt kunstgras nou net zo mooi als - of zelfs mooier dan - echt gras? Ten eerste groeit het niet oneven. Daarnaast ontstaan er geen gele plekken als het een tijdje erg droog is. Tot slot groeit er geen onkruid of mos tussen het gras. Dat kan een echt grasveld grotendeels overnemen wanneer je het niet goed onderhoudt.

kunstgras tuin kunstgras kunst

Makkelijk onderhoud

Niet alleen is kunstgras net zo mooi, het is ook nog eens makkelijk te onderhouden. Vooral wanneer je geen groene handen hebt of simpelweg geen tijd hebt om gras goed te onderhouden. Je bespaart tijd doordat je niet hoeft te maaien, sproeien en bemesten.

Kunstgras hoeft alleen af en toe te worden geborsteld. En zelfs dat is niet bij ieder soort kunstgras even vaak nodig.

Verschillende plekken voor kunstgras

Het grootste voordeel van kunstgras? Je hebt geen aarde nodig. Heb jij geen tuin, maar alleen een dakterras of balkon? Kunstgras is de perfecte manier om het meer te doen lijken op een groene, natuurlijke tuin! Plaats kunstgras op je dakterras, zet er een paar tuinstoelen of een loungeset neer en een paar planten voor een echt “backyard” gevoel!

Daarnaast komt kunstgras in de tuin veel voor. Kunstgras is mooi voor de hele tuin, maar ook voor bepaalde delen. Denk aan een stuk kunstgras voor de speelset van de kinderen. Verder zien we vaak een stuk kunstgras vanaf het huis naar de achterkant van de tuin, waar een pad van stenen of houten planken op ligt om overheen te lopen.

Benieuwd naar meer unieke manieren om kunstgras toe te passen? Ga voor een stenen tuin met een kronkelend, kunstgras pad. Of neem een schuur waarvan de daken zijn belegd met kunstgras. We hebben zelfs muren bekleed met kunstgras voorbij zien komen.

Het is belangrijke afweging die je bij kunstgras maakt is of je gaat voor kwaliteit of een goedkope prijs. Daarnaast zit er een verschil in de hoeveelheid (dichtheid), de kleur en de lengte van de kunstgrassprieten.

kunstgras balkon kunstgras muur

Meer dan genoeg keuze dus!

Meer tips opdoen voor de tuin?

Wil je meer lezen over ideeën voor in de tuin? Lees dan ook ‘Hoe kies ik een tuininrichting die bij mij past?’ en ‘Tips voor het aanschaffen van een tuinset’.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten