Hoe kies ik een tuininrichting die bij mij past?
Tuinideeën

Hoe kies ik een tuininrichting die bij mij past?

In een tuin komen mensen vaak tot rust. Daarom is het van groot belang dat je een tuin inricht waarin jij je thuisvoelt. Ook is het een plek waar vrienden en familie samen komen om te vieren en te relaxen. Om deze reden moet de inrichting ook genoeg comfort bieden om alle gasten een thuisgevoel te geven. Lees verder voor tuin ideeën over de perfecte tuininrichting voor jou!

Kies voor de juiste basis

De bodem vormt de basis van de tuin. Houd rekening met het type tegel, de juiste hoeveelheid groen en de inrichting hiervan. Dit is essentieel voor de weerspiegeling van het type tuin. Wil je bijvoorbeeld een moderne tuin? Kies dan voor strakke geometrische vormen met de juiste hoeveelheid groen. Een vijver kan de ideale aanvulling zijn op een moderne rustgevende tuin.

Tuinmeubelen

Moderne of klassieke tuinmeubelen?

Een modern of klassiek interieur? Het is de vraag waarin jij jezelf thuis voelt en wat het beste bij de tuin past. Ga jij liever voor een stijlvolle klassieke tuin? Kies dan voor tuinmeubelen met klassieke elementen en kleuren. De tuintafel is het centrale meubel in de tuin. Hier wordt het meeste gezeten. Kies daarom voor een tuintafel die binnen jouw tuin en bij jouw voorkeuren past. Stem vervolgens de rest van het interieur hier op af.

Wanneer er regelmatig gasten over de vloer komen is het natuurlijk wel zo fijn als iedereen een comfortabele zitplek heeft. De tuintafel moet hier dan ook op worden afgestemd. Bij het organiseren van een groot feest of bij het aansteken van de barbecue is het handig om een uitschuiftafel te hebben. Ook biedt een loungeset uitkomst bij het aanbieden van een comfortabele zithoek aan familie en vrienden.

Breng sfeer aan met decoraties

Decoraties zetten de kroon op een tuin en maken jouw tuin helemaal eigen. Houd bij het kiezen van de decoraties de stijl van de tuin en je persoonlijke voorkeuren in gedachten. Houd je van een kleurrijke tuin? Dan kun je door het plaatsen van bloemen met verschillende kleuren een mooi kleurcontrast creëren

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten