Keukenapparatuur: onmisbaar of optioneel?
Wonen Keuken inspiratie Wooninspiratie

Keukenapparatuur: onmisbaar of optioneel?

Soms moet je de afweging maken of bepaalde keukenapparatuur onmisbaar is of niet. Dit kan bijvoorbeeld zijn doordat je een kleine keuken hebt en dus moet kiezen wat je met de ruimte doet, of dat simpelweg niet alle keukenapparatuur binnen je budget past. Standaard keukenapparatuur zoals het fornuis en de koelkast heeft iedereen nodig en is dus duidelijk onmisbaar. Sommige apparatuur daarentegen zijn misschien wel optioneel. Soms moet je de voor- en nadelen per soort eens afwegen. Wij hebben een handig rijtje gemaakt met verschillende soorten keukenapparatuur en bekijken per stuk of het onmisbaar of optioneel is. Kijk je mee?

Keukenapparatuur: oven of magnetron

Iedere keuken heeft wel een oven of een magnetron, allebei of een combinatie van beide. Er zijn tegenwoordig veel mogelijkheden op het gebied van keukenapparatuur. Zo kun je dus los een oven en een magnetron kopen, of een 2-in-1. Een combi magnetron en oven is ideaal voor wanneer er weinig ruimte is in de keuken. Microgolfovens en magnetrons worden tegenwoordig vaak ingebouwd in de keuken, maar deze zijn ook nog steeds los verkrijgbaar.

Wanneer je moet kiezen tussen een oven of een magnetron adviseren we een oven. Eten kun je altijd opwarmen in de oven, maar niet in de magnetron.

keukeninspiratie keukenapparatuur

Stoomoven: de lekkerste gerechten

Stoomovens zijn puur luxe en zijn absoluut optioneel in de keuken. Maar dat betekent natuurlijk niet dat je het niet hoeft te overwegen. In een stoomoven blijven de mineralen en vitaminen van het eten beter bewaard, en hierdoor blijft de smaak van de producten puurder. Dit komt mede doordat je geen boter of vet nodig hebt om mee te koken, omdat de maaltijd wordt gestoomd. Hierdoor is het eten dus ook minder vet.

Keukenapparatuur: een Quooker

Een Quooker is de afgelopen jaren een enorme keukentrend op het gebied van keukenapparatuur en voor veel mensen echt onmisbaar geworden. De Quooker is de meest bekende variant, maar naast de Quooker zijn er ook veel verschillende merken, die soms nog wat goedkoper zijn.

De Quooker is eigenlijk natuurlijk optioneel voor in de keuken, want het is niet perse noodzakelijk. Veel huishoudens gebruiken gewoon nog een waterkoker. Echter is een Quooker voor de theeleuten onder ons wel echt een geweldige uitvinding! Niet alleen voor de thee is het ideaal, een Quooker helpt je ook met koken. Zo hoef je niet meer te wachten totdat je water is gekookt, om de pasta erin te doen. Ideaal toch?

Kraan in de keuken

Meer keuken inspiratie?

Ben je op zoek naar meer keuken inspiratie? Neem dan eens een kijkje tussen de artikelen: Scandinavische keuken: unieke keukeninspiratie, Wordt het jaar 2020 hét jaar van de stoere keuken? en Inspiratie keuken: 9 toffe ideeën

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten