4 woonstijlen voor de herfst | wooninspiratie

Op zoek naar toffe wooninspiratie voor de herfst? Voor dit seizoen zijn er een aantal woonstijlen die qua kleuren, materialen en uitstraling passen bij de natuur. In de herfst vallen de bladeren weer van de bomen en oogt het buiten bruin/oranje/paars. Door deze bruintinten terug te laten komen in jouw interieur krijg je veel rust in huis. Benieuwd welke woonstijlen helemaal in zijn voor de komende herfst? Lees dan snel verder!

De industriële woonstijl

De industriële woonstijl is perfect voor in de herfst/winter, maar kan eigenlijk het hele jaar door. De donkere elementen in een industrieel interieur geven een warm gevoel. Gebruik kleuren in huis zoals donkerbruin, lichtbruin, zwart, grijs en okergeel. Mix en match verschillende stoere materialen zoals hout, staal, metaal, leer en steen/beton. Zet bijvoorbeeld een grote, leren bank neer met een stalen industriele vloerlamp ernaast.

industrieel interieur

Wabi Sabi interieur = imperfectie

De interieurstijl Wabi Sabi is geïnspireerd vanuit een Japanse levensfilosofie. Deze filosofie staat voor imperfectie, want niet alles kan altijd gaan zoals het moet/hoort. Deze imperfectie mag je dan ook gerust laten terugkomen in jouw interieur. De Wabi Sabi woonstijl kent de juiste combinatie tussen rustieke meubels en moderne details.

Het kleurgebruik in deze woonstijl is een beetje vergelijkbaar met de kleuren in een industrieel interieur, alleen gebruiken we in deze stijl wat lichtere tinten. Aardetinten zien we het meest voorkomen in een Wabi Sabi interieur. Deze natuurlijke kleuren kun je gebruiken in heel je huis: zowel in de badkamer, slaapkamer, woonkamer en keuken.

Lees alles over deze toffe woonstijl in het artikel: WOONTREND GESPOT: Wabi Sabi interieur

wabi sabi woonstijl

Shabby Chique

Een Shabby Chique interieur straalt veel gezelligheid en liefde uit. Lichte bruintinten in combinatie met pastelkleuren en wit maken deze woonstijl heel gemoedelijk. In een Shabby Chique interieur kun je ook helemaal los gaan wat betreft de accessoires. Zet wat leuke vaasjes op tafel en combineer dit met wat kaarsen, lampjes, planten etc. Woonaccessoires maken jouw interieur namelijk helemaal af en geven veel sfeer aan een ruimte.

Een landelijk interieur

Een landelijke woonstijl in huis kan eigenlijk het hele jaar door. Echter passen de lichte, natuurlijke kleuren in dit interieur mooi bij de herfst (en winter). Ga voor bruintinten in jouw interieur en combineer dit met veel wit. Zo oogt de kamer heel ruimtelijk en fris. Maak gebruik van materialen zoals wol, riet, linnen, suede en stof. Lees alles over een landelijk interieur in ons andere artikel: Landelijke woonkamer: 7x wooninspiratie

Landelijke eetkamerlamp landelijk interieur

Meer wooninspiratie en verschillende woonstijlen?

Ben je op zoek naar meer wooninspiratie voor verschillende woonstijlen? Neem dan eens een kijkje tussen de artikelen: Interieur kleuren 2019 | Autumn-winter, Retro interieur | vintage is the new old, Moderne woonkamer | woonideeën & inspiratie en Luxe slaapkamer ideeën: 4x inspiratie

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten