Retro interieur | vintage is the new old
Wooninspiratie

Retro interieur | vintage is the new old

Een retro interieur straalt veel sfeer en gezelligheid uit door de perfecte combinatie van nieuwe en vintage spullen. De retro woonstijl uit zich voornamelijk in veel ronde vormen, warme kleuren en houten meubels. Vind jij het ook zo leuk om eens in de tijd een bezoekje te brengen aan de kringloop? Deze winkels zijn namelijk vaak een grote inspiratiebron voor een retro interieur. Hier vind je veel spullen met karakter, hoe gaaf is dat? Lees snel verder en ontdek alles over een retro interieur!

Kleur- en materiaalgebruik in een retro interieur

In een retro interieur zien we een aantal materialen vaak terugkomen. Leer, kunststof en ijzer zijn bijvoorbeeld veel gebruikte materialen binnen de retro woonstijl. Hout wordt echter het meest gebruikt: houten stoelen, tafels, kasten en schilderijen. Hout is de basis in een retro interieur en dat is niet voor niets. Hout geeft een hele warme uitstraling aan een ruimte. Je kunt kiezen voor een houtsoort zoals eiken, hierdoor ontstaat er een geheel in de kamer. Wanneer je ervoor kiest om verschillende houtsoorten te combineren, wordt de ruimte wat speelser.

retro interieur retro interieur

Kenmerken van een retro interieur

Een retro interieur kent een aantal belangrijke kenmerken, die je eigenlijk altijd wel ziet terugkomen. Zoals we net al zagen zijn houten meubels en accessoires onmisbaar in een retro woonkamer. Om jouw interieur meer invulling te geven kun je rekening houden met de volgende aspecten die helemaal retro zijn:

  • Ronde vormen

  • Zachte lijnen

  • Ronde lampen

  • Vaasjes en karaffen

  • Veel planten

  • Eiken houten vloer

  • Wanddecoratie

  • Servies met een moties

retro interieur

Het bekende retro stoeltje

Dit item is echt onmisbaar in een retro interieur: het houten, retro stoeltje! Deze stoeltjes zijn het oogpunt van de retro woonstijl. De stoel is op zich vrij simpel, maar het model is zo klassiek dat dit meubelstuk tijdloos mooi is.

Origineel heeft de stoel een houten frame met een stoffen zit. De stoel zie je in verschillende kleuren zoals groen, grijs, oranje, paars, rood of blauw. Tegenwoordig zijn deze stoelen ook te vinden in een iets moderner jasje. Bijvoorbeeld met een stalen frame en velvet zit.

retro interieur

Meer wooninspiratie voor een retro interieur?

Ben je op zoek naar meer wooninspiratie voor een retro interieur? Neem dan eens een kijkje tussen de artikelen: 11x de gaafste retro meubels, Woontrend: een modern retro interieur en Wooninspiratie: deze meubels zijn tijdloos en super gaaf!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten