Woonstijl Shabby Chique: gezellig en romantisch
Interieur Woonkamer inspiratie Inrichting Woonideeën

Woonstijl Shabby Chique: gezellig en romantisch

Vandaag gaan we kijken naar een hele fijne, gezellige en vooral romantische interieurstijl: Shabby Chique. Shabby Chique is gevormd uit de klassieke woonstijl en kent daarom veel sierlijke vormen. Deze woonstijl ziet er heel gemoedelijk uit en is dan ook toe te passen in iedere ruimte in huis: zowel in de woonkamer, badkamer, slaapkamer en eetkamer. Houd jij van zachte kleuren, veel accessoires en een rustgevende sfeer? Lees dan snel verder en ontdek alles over de woonstijl Shabby Chique.

Kleuren en materialen bij een Shabby Chique interieur

Bij de woonstijl Shabby Chique wordt voornamelijk gebruik gemaakt van natuurlijke- en aardetinten. Kleuren zoals zand, beige en grijs zijn veelvoorkomend en deze worden dan ook veel met elkaar gecombineerd. Daarnaast kun je de kleur wit toevoegen om een frisse look te geven aan de ruimte.

Door het gebruik van lichte kleuren lijkt een kamer optisch groter. In de eetkamer kun je deze natuurtinten op een mooie wijze combineren met natuurlijke materialen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Judith Sturm-Huls (@juudithhome) op 30 Jun 2019 om 10:56 (PDT)

Natuurlijke materialen

De lichte kleuren in een Shabby Chique interieur matchen super mooi met natuurlijke materialen. Laat materialen zoals hout, riet, wol, leer en suede daarom ook terugkomen in de meubels. Kies bijvoorbeeld voor een houten tafel met stalen poten eronder. Zet hier leren of suede stoelen omheen, of kies voor een eetkamerbank. Een eetkamerbank staat superleuk in iedere eetkamer. Je kunt ervoor kiezen om de bank tegen een muur aan te zetten met de tafel ervoor, of juist om de bank open in de ruimte te plaatsen. In een industriële eetkamer zijn eetkamerbanken al erg populair. Hier zien we veelal een bruine, leren bank met stalen poten terugkomen. Natuurlijk zijn er veel verschillende eetkamerbanken te vinden, die passen bij iedere interieurstijl.

Bij een Shabby Chique interieur mag je best zien dat sommige meubels of accessoires al lang in gebruik zijn. Sommige spullen hebben een verhaal, en dat verhaal mag zeker verteld worden in jouw interieur. Hierdoor krijgt jouw woning juist een persoonlijk touch. Hoe leuk is dat?

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Nina Anouk (@ninaanouk) op 21 Mei 2019 om 9:57 (PDT)

De inrichting

Om een geheel te creëren in jouw woning is het belangrijk dat je de verschillende ruimtes op elkaar afstemt. Ben jij helemaal weg van de Shabby Chique woonstijl? Laat deze stijl dan terugkomen in de keuken, eetkamer en woonkamer. Verf alle kleuren in dezelfde tinten, zodat je enkel nog de meubels en accessoires op elkaar af hoeft te stemmen.

Wanneer je de keuken gaat inrichten is het belangrijk dat de sfeer in de ruimte veel gemoedelijkheid uitstraalt. De keuken mag best de centrale plek zijn in jouw woning. Zorg bijvoorbeeld dat er wat krukken staan, zodat je gezellig kunt kletsen terwijl er iemand staat te koken.

Bij een leefkeuken staat de eetkamer direct in connectie met de keuken. Echter is dit niet in ieder huis te realiseren. Om de keuken en de eetkamer toch met elkaar te verbinden is het belangrijk dat je dezelfde materialen gebruikt in de ruimtes. Heb jij bijvoorbeeld houten keukendeurtjes? Laat dit dan terugkomen in de eetkamer tafel.

De woonkamer kun je gezellig inrichten door bijvoorbeeld een grote plof bank neer te zetten, zoals een mooie hoekbank. Het voordeel van een hoekbank is dat deze bank al veel aandacht trekt, door de grootte en de vorm. Ga voor een rustige kleur op de bank, zoals grijs, beige of bruin. Ook de kleur groen (legergroen) doet het erg goed in een Shabby Chique interieur. Zet voor de hoekbank een houten bijzettafel met een plateau met accessoires, zoals bloemen, vaasjes, kaarsen etc. Zo krijgt jouw woonkamer een gezellige en decoratieve uitstraling.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Bodilson (@bodilson) op 12 Sep 2018 om 6:08 (PDT)

Op zoek naar meer wooninspiratie?

Ben je op zoek naar meer wooninspiratie? Lees dan ook: 5x Verhuistips: zorgeloos verhuizen, Woontrends 2019: ontdek de tofste woonideeën voor in huis en 3x Interieur inspiratie voor een kleine ruimte

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten