Interieur kleuren 2019 | Autumn-winter
Wonen Woontrends Wooninspiratie Woonideeën

Interieur kleuren 2019 | Autumn-winter

Wij zijn op zoek gegaan naar de interieur kleuren voor de autumn-winter 2019. Dit jaar splitten we dit seizoen een beetje op, tussen de herfst en winter. Vandaag gaan we kijken naar de kleurentrends die helemaal hip zijn voor de herfst. De herfstkleuren van 2019 zijn dan ook: oranje, paars (met een vleugje rood), blauw en blue berry. Benieuwd hoe deze kleuren eruit zien en wat je ermee kunt doen in je interieur? Lees dan snel verder!

Interieur kleur 2019: 1. Oranje, in allerlei tinten

De allereerste interieur kleur voor AW 2019 die we gaan bekijken is de opvallende kleur oranje. Deze kleur is een beetje afgeleid van de natuurlijke herfstkleuren. De oranje/bruine blaadjes vallen van de bomen en het hele bos kleurt oranje. Dit ziet er ieder jaar weer prachtig uit, en daarom halen we deze kleur dit jaar naar binnen.

kleuren inspiratie 2019 kleuren inspiratie 2019

Of je nu kiest voor sinaasappel oranje of voor een donkerdere tint, dat maakt niets uit. De kracht van herhaling is wel erg belangrijk bij deze kleur. Wil je bijvoorbeeld een oranje vloerkleed neerleggen? Laat deze kleur oranje dan terugkomen in de kussens op de bank en misschien ook wel in een schilderij op de muur. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een muur helemaal oranje te maken. Ga dan voor een warme tint oranje, dit ziet er heel sfeervol uit. De juiste kleur verf vinden voor in jouw woning kan best lastig zijn. Kijk bijvoorbeeld eens bij sikkens Verf voor allerlei verschillende kleuren en tinten.

De kleur oranje kun je mooi combineren met de kleuren: wit, grijs, groen en geel.

kleuren inspiratie 2019

Interieur kleur 2019: 2. Purple rain

Paars is dit jaar ook onmisbaar in het interieur. Paars is een koninklijke kleur en staat voor magie, creativiteit en mode en passie. Kortom: deze kleur is een combinatie van geweldige ingrediënten voor een mooi interieur.

herfst kleuren inspiratie 2019

Voor dit seizoen laten we de lichte paarstinten, zoals lila, een beetje achterwege en focussen we ons meer op de donkerdere tinten. Ga voor een paarse tint met een vleugje rood erin. Dit staat heel chique in je interieur en is mooi te combineren met de basiskleuren wit en lichtgrijs. Ook de kleur blauw past erg goed bij paars en hierdoor komen we ook gelijk bij de volgende interieur kleur voor de herfst van 2019!

herfst kleuren inspiratie 2019

Interieur kleur 2019: 3. Heel veel blauw

Van paars lopen we over naar een mooie bijpassende kleur: blauw! Heel veel blauw. Dit is wel echt de interieur kleur voor 2019. Mix en match allerlei verschillende blauwtinten en creëer een hele warme sfeer in jouw woning. Tussen alle blauwtinten springt er dit seizoen een tint uit: bosbessen blauw. Deze kleur past tevens ook perfect bij de kleur paars.

blauw tinten

De interieur kleuren voor 2019 zijn allemaal goed met elkaar te combineren. Pak bijvoorbeeld als basiskleur blauw/wit voor jouw interieur. Voeg hier wat paarse meubels aan toe, zoals een mooi vloerkleed en een grote fauteuil. Laat de kleur oranje ook subtiel terugkomen, bijvoorbeeld door oranje accessoires toe te voegen aan jouw interieur. Denk bijvoorbeeld aan een oranje schilderij, oranje kaarsen en oranje bloemen.

blauw interieur

Meer woonideeën?

Ben je op zoek naar meer woonideeën voor jouw interieur? Kijk dan eens tussen de artikelen: Luxe slaapkamer ideeën: 4x inspiratie, Slaapkamer inspiratie: 4x maak de look helemaal af en WOONTREND GESPOT: Wabi Sabi interieur.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten