Moderne woonkamer |  woonideeën & inspiratie
Interieur Wooninspiratie Inrichting Modern interieur

Moderne woonkamer | woonideeën & inspiratie

Een moderne woonkamer is heel eenvoudig, tijdloos en charmant tegelijkertijd. De moderne woonstijl kenmerkt zich door veel ruimtelijkheid, elegantie, een strakke uitstraling en functionele meubels. Het inrichten van een moderne woonkamer hoeft helemaal niet zo lastig te zijn. Dit komt omdat deze woonstijl vrij minimalistisch is. Benieuwd wat de moderne woonstijl allemaal te bieden heeft? Lees dan snel verder!

De inrichting van een moderne woonkamer

Het inrichten van een moderne woonkamer is niet lastig, maar je moet wel rekening houden met een aantal factoren. Te beginnen met de ruimtelijkheid van jouw moderne woonkamer. Het is belangrijk dat de woonkamer een open gevoel geeft. Zet daarom niet te veel meubels in de kamer en houdt het midden van de woonkamer zoveel mogelijk vrij.

Voldoende opbergruimte is heel essentieel in een modern interieur. De moderne woonstijl is namelijk heel strak en kent daarom weinig decoraties en/of “rommelige spullen” in de kamer. Ga voor hoge kasten in de woonkamer. Hoe hoger hoe beter, en het liefst tot het plafond. Wanneer je opbergkasten kiest die tot aan het plafond komen, verbreek je geen strakke lijnen. Hierdoor wordt de rust en eenvoud behouden.

kleuren modern interieur

Kleur- en materiaalgebruik in een moderne woonkamer

De kleuren in een moderne woonkamer zijn, net als het interieur, vrij basic. De hoofdkleuren zijn zwart en wit. Deze kleuren kun je aanvullen met grijs- en bruintinten en details van goud, zilver en bronze. Gebruik materialen zoals staal, kunststof, natuursteen, leer en glas in jouw moderne woonkamer. De combinatie van deze materialen geven een stoere look aan het interieur.

leren bank

Minimalistische woonkamer

We hebben net gezien dat een moderne woonkamer eenvoudig en simpel is. Het kleur- en materiaalgebruik geven de woonkamer de juiste touch. In een modern interieur zijn er niet veel woonaccessoires te vinden, echter zijn er wel een aantal sfeermakers die de ruimte net iets gemoedelijker maken. Denk bijvoorbeeld aan een aantal tafellampjes, kussens op de bank, een grote vaas met bloemen op tafel en een stapel met mooie boeken in de kast.

Vind jij dat woonaccessoires onnodig zijn en ga jij puur en alleen uit van de meubels en kleuren in de woonkamer? Dan past de minimalistische woonstijl misschien wel bij jou! Deze woonstijl is afgeleid van de moderne woonstijl. Binnen deze woonstijl worden uitsluitend functionele elementen gebruikt. Hier komen dan ook geen woonaccessoires aan toepas.

Meer over de moderne woonstijl?

Op zoek naar meer moderne wooninspiratie? Neem gerust eens een kijkje tussen de artikelen: 17 moderne tuin ideeën, Modern interieur: strak & stijlvol wonen, 5 moderne voortuin ideeën en Klassieke elementen in een modern interieur

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten