5 moderne voortuin ideeën
Tuinideeën Voortuin ideeën

5 moderne voortuin ideeën

Ben je op zoek naar moderne tuin ideeën voor de voortuin? Een moderne voortuin ziet er fantastisch uit en is makkelijk te onderhouden. Het is vaak eenvoudiger aan te leggen dan andere soorten voortuinen. Een moderne voortuin kenmerkt zich door strakke lijnen, relatief weinig onderhoud en goed overzicht. Aan de hand van de 5 moderne voortuin ideeën, krijg je meer inspiratie voor jouw voortuin.

1. Beplanting strakke moderne tuin

Overzicht wil niet zeggen dat geen enkele plant in de moderne tuin thuishoort. Zorg er wel voor dat je het rustig houdt en dat de plant niet alle kanten op groeit. In een strakke, moderne voortuin zien we vaak grote vierkante plantenbakken. Maak zelf een plantenbak van stenen of koop er een. Het staat niet alleen strak, maar het is ook nog eens makkelijk in het onderhoud. Zet het op grind of grote tegels en je hebt er haast geen omkijken meer naar. Kijk hier eens voor Buxus polyester plantenbakken. Dit brengt ons gelijk naar de volgende tip.

Buxus polyester plantenbakken

2. Onderhoudsvrije voortuin ideeën

Voor iemand die geen groene vingers heeft, is een onderhoudsvriendelijke voortuin ideaal. Voor de strakke tuin geldt: less is more. Tegels lijken een makkelijke en snelle oplossing, maar deze zijn minder onderhoudsvrij dan je zou denken. Wanneer je dit niet goed bijhoudt heb je binnen de kortste keren ongewenste planten in jouw voortuin. Grind is een goede oplossing. Zolang de aarde bedekt blijft krijgt onkruid minder kans. Toch graag tegels? Het is ook goed mogelijk om grind in combinatie met tegels te gebruiken voor jouw strakke voortuin.

3. Inspiratie voor de kleine voortuin

Eenvoud werkt vaak het beste in een kleine voortuin. Door te kiezen voor grote voorwerpen lijkt een kleine voortuin vaak groter. Een kleine voortuin leent zich prima voor een strak en modern design. Grote plantenbakken en bomen zijn ideaal voor jouwe kleine tuin. Kies voor een wat hogere boom. Hierdoor oogt jouw voortuin groter. Daarnaast creëer je hier ook privacy mee, handig! Tip: woon je in een rijtjeshuis? Spreek met je buren af om hetzelfde design aan te houden en je tuin lijkt gelijk een stuk groter.

Rijtjeshuis moderne voortuin

4. Voortuin ideeën rijtjeshuis

Spreek met je buren af om hetzelfde tuinontwerp aan te houden als je allebei een kleine voortuin hebt. Ga dan ook voor grote voorwerpen en bomen. Door de tuinen hetzelfde in te richten, lijkt het optisch een grotere voortuin. Daarnaast oogt het geheel een stuk strakker dan wanneer je twee verschillende tuinontwerpen naast elkaar hebt. En al helemaal bij een kleine tuin.

5. Tuinverlichting moderne voortuin

Met spotjes maak je jouw strakke en moderne voortuin knus. Richt jouw spots op de bomen of andere planten. Jouw voortuin zal extra opvallen in het donker! Zet de spots in jouw kleine voortuin onder de bomen.

Meer voortuin ideeën?

Op zoek naar meer voortuin ideeën? Op Woonblog vind je een verzameling van voorbeeldtuinen. Als je op zoek bent naar moderne tuin ideeën voor de achtertuin, lees dan 17 moderne tuin ideeën en 7 strakke tuin ideeën.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten