14x tuin ideeën & inspiratie

Bij Woonblog.eu vind je een breed aanbod van verschillende tuin ideeën en inspiratie. We besteden vaak veel aandacht aan het interieur in onze woning, maar de tuin is net zo’n belangrijke factor. Je kunt ervoor kiezen om de woonstijl die je in huis hanteert door te trekken naar buiten, of je kunt je tuin hier totaal van afwijken. Ook op het gebied van tuinen kennen we verschillende trends, zoals de moderne tuin, een Japanse tuin of bijvoorbeeld de mediterrane tuin. Wij hebben 14x toffe tuintrends, stijlen en tips voor jou op een rijtje gezet! Kijk je mee?

1. Loungeset

De loungeset is eigenlijk onmisbaar in iedere tuin. Lekker chille in de tuin, genietend van het zonnetje en ‘s avonds gezellig borrelen met vrienden en familie. Er zijn veel soorten en maten loungesets te vinden. Het meest ideaal is wanneer je de loungeset constant van positie kunt veranderen. Zodat je de set groter en kleiner kan maken, waardoor je hem indien nodig elders in de tuin kunt zetten, bijvoorbeeld wanneer het te warm wordt.

2. Luxe tuin

Iedereen droomt en fantaseert wel eens over zijn droomhuis en bijpassende droomtuin. Vaak ziet deze droom er als volgt uit: een groot huis met een zwembad, ligbedden, loungebanken en een buitenbar. Hoe waanzinnig ziet dat eruit?

tuin ideeën

3. Tuin ideeën: een veranda

Onmisbaar tussen alle tuin ideeën en inspiratie: de veranda. Een veranda geeft veel sfeer mee aan de tuin en is ideaal voor de koudere zomeravond. De warme lucht blijft sneller hangen onder een afdakje, waardoor je ‘s avonds nog kunt genieten van een lange zomeravond. Ook overdag biedt een veranda veel voordelen in de tuin, het biedt bij veel huizen bijvoorbeeld net wat extra privacy en je kan er lekker onder in de schaduw zitten.

veranda in de tuin Veranda overkapping

4. Verbind binnen met buiten

Om zo optimaal mogelijk te genieten van jouw tuin kun je binnen met buiten verbinden. Denk bijvoorbeeld aan een grote, open schuifpui naar de tuin. Hierdoor heb je binnen in het huis optimaal lichtinval en voel je je direct verbonden met buiten.

tuin inspiratie

5. Houten vlonder in combinatie met gras

Tuin ideeën: een houten vlonder. Vroeger zagen we veel houten vlonders in de tuin. Een houten vlonder is gemakkelijk te onderhouden en biedt veel mogelijkheden voor een buitenterras. Vaak worden houten vlonders gecombineerd met gras of grind.

achtertuin houten vlonder

6. Tuin ideeën: organische loungebanken

Heb jij een modern interieur in jouw woning? Contrasteer dit dan met een aantal organische vormen in de tuin. Denk bijvoorbeeld aan een vijver of aan organische bloembakken. Je kunt ook kiezen voor organische loungebanken, deze zien er vaak heel comfortabel uit.

achtertuin houten vlonder

7. Japanse tuin

De Japanse tuin behoort al een hele tijd tussen alle populaire tuintrends en blijft ook terugkomen. De natuurlijke materialen, het gebruik van hoogteverschillen en accessoires geven een rustgevende uitstraling aan jouw tuin.

Japanse tuinen

8. Moderne tuin

De moderne tuin is niet meer weg te denken tussen alle tuin ideeën. De strakke lijnen en vormen in combinatie met de materialen (natuur)steen, grind en staal. In een moderne tuin vind je niet heel veel planten, maar wel een aantal groene minimalistische plantjes. De moderne tuin is ideaal als je geen groene vingers hebt, want deze tuin is redelijk onderhoudsarm.

Houten afscheiding moderne tuin

9. Ga voor tuinverlichting op zonne energie

TIP: ga voor tuinverlichting op zonne energie. Niet alleen is dit veel beter voor het milieu en de portemonnee, de lampen gaan automatisch aan zodra het schemerig wordt, waardoor je zelf niets hoeft te doen. Ideaal toch?

zonne energie

10. Tuin ideeën: een oosterse tuin

Grove stenen, rood/roze/blauwe bloemen, bruggetjes, en een vijver. Dit zijn de belangrijkste van een Oosterse tuin. Deze tuin biedt een oase van rust, maar vergt daarentegen wel veel onderhoud.

Japanse tuin

11. Kleurrijke tuin

Een kleurrijke tuin straalt veel gemoedelijkheid en sfeer uit. Deze tuin nodigt echt uit om gezellig buiten te zitten met familie en vrienden.

kleurrijke tuin

12. Balkon ideeën

Een balkon inrichten kan heel lastig zijn, maar als het balkon er eenmaal gezellig uitziet, kun je er veel plezier van hebben. Benut de kleine ruimte die je hebt op een tactische manier, maar zorg ervoor dat het niet te vol staat. Werk daarom vooral met accessoires/planten/stoeltjes aan de zijkant van het balkon. Hierdoor houd je ruimte over om te lopen. Wil je een bepaalde plant graag benadrukken? Dan kun je deze natuurlijk wel in het midden zetten van jouw balkon, dan kun je de plant ook vanuit binnen bewonderen.

Tenslotte ziet een balkon met planten er altijd gezelliger uit dan een leeg balkon!

balkon

13. Bohemian nature

Ben jij helemaal weg van de bohemian woonstijl? Laat deze stijl dan terugkomen in jouw tuin of balkon. Zet veel planten en bloemen neer en combineer dit met kleurrijke accessoires in de tuin.

balkon inspiratie tuin ideeen

14. Tuin ideeën: Ibiza lounge

De Ibiza lounge stijl was een paar jaar geleden erg populair, maar is nooit echt weggetrokken. Bij sommige huizen past deze stijl namelijk heel goed. We zien de Ibiza stijl ook nog vaak terugkomen op een dakterras. Het gebruik van felle kleuren in combinatie met veel accessoires resulteert in een sfeervolle buitenplaats.

ibiza lounge tuin inspiratie

Meer tuin ideeën

Ben je op zoek naar meer tuin ideeën? Neem dan eens een kijkje tussen de artikelen: Tuinfeest geven: 3x tips voor een knalfeest, Voortuin ideeën: 5x inspiratie voor jouw tuin!, Tuinideeën: 4x inspiratie voor jouw zomerse tuin en Goedkope tuin ideeën: 4 handige tips!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten