Bohemian woonstijl

Schuilt er een kleine hippie in je, dan is de Bohemian woonstijl écht iets voor jou! De woonstijl Bohemian wordt gekenmerkt door vrolijke kleuren, sierlijke accessoires en vintage meubelen. Wil jij een woning die er niet zo uit ziet als die van de buren? Vind jij jezelf werelds, excentriek en een tikkeltje prettig gestoord? Dan is dit de perfecte woonstijl voor iemand zoals jij. Doe hier je inspiratie op en geef je woning een Bohemian style make over.

Een mix van woonstijlen

De woonstijl Bohemian is een mix van allerlei stijlen uit alle delen van de wereld. Veel mensen zien de woonstijl door de bonte kleuren als een stijl voor hippies. Rood, oranje, roze en geel zijn kleuren die je veel terug ziet in de stijl. Je zou het niet denken, maar ja; die kleuren gaan écht goed samen. Zeker als je daarnaast kiest voor natuurlijke producten zoals steen, riet, hout, beton en linnen. De stoffen kunnen natuurlijk ook bedrukt zijn met vrolijke, drukke prints. Kussens, poefs en opvallende tapijten passen daarom perfect in de woonstijl. Je kleedt je kamer verder aan met grote planten en bloemen. En wil je de Bohemian woonstijl doortrekken in je tuin? Hang dan een heerlijke hangmat op, zet fakkels neer en leg gekleurde kleedjes en kussens in je loungeset. We kunnen niet wachten tot het zomer is! En jij?

Schilder je muur turquoise

Als je helemaal voor de Bohemian woonstijl wilt gaan kun je natuurlijk verder gaan dan alleen meubels en accessoires neer zetten. Schilder een van je muren turquoise! Het roze en geel steekt mooi af tegen het heldere blauw. Kijk ook eens naar je verlichting. Je maakt je woonkamer extra gezellig met zacht licht. Maar een slinger kerstverlichting rondom je raam kan ook heel leuk zijn. Ga je vaak op reis? Neem dan souvenirs meer van verre oorden en stal ze uit in je huis. Zo wordt jouw paleisje uniek en authentiek. De belangrijkste effecten van de Bohemian woonstijl zijn de relaxte en gezellige sfeer die je ermee creëert. Het mag best een beetje rommelig zijn. Er wordt immers geleefd in je huis. Kortom: maak het gezellig, lekker bont en creëer een oase in je woning en tuin waarin je heerlijk kunt wegdromen. Voor iedereen die genoeg lef heeft wat kleur in zijn of haar huis aan te brengen is deze stijl een waar feest. Meer inspiratie opdoen? Kijk eens op Pinterest en zoek op 'Bohemian style (interiors)'.

Foto omslag: andreasnotebook.com

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten