Tips voor een actieve jongenskamer
Kinderkamer inspiratie Jongenskamer

Tips voor een actieve jongenskamer

De jongenskamer van nu mag stoer zijn en gericht op de toekomst. Wat de meeste jongens ook nodig hebben is actie! Dit kan actie zijn in de vorm van creativiteit, functionaliteit, samen spelen of fysieke beweging. In dit artikel geven we tips om een actieve kinderkamer te creëren.

De creatief actieve jongenskamer

Een creatief actieve jongenskamer is uitermate geschikt voor jongens die van knutselen houden. Als jouw zoon artistieke aanleg heeft wordt hij hier vast blij van! Hoe realiseer je een creatief actieve kamer? Dat kan simpel zijn. Denk bijvoorbeeld aan een muur of kast met krijtverf. Een andere optie is een bureau met een rol papier en alle benodigdheden om te knutselen binnen handbereik. Hoe je het ook uitvoert, jouw zoon kan steeds een nieuw kunstwerk maken. Waarmee doe je jouw zoon een groot plezier?

jongenskamer anno 2017

Functionele actie toevoegen in een jongenskamer

In een jongenskamer kun je de activiteit ongemerkt stimuleren. Zou je willen dat jouw zoon energieker was? Zoek naar mogelijkheden die een functie hebben en daarmee de activiteit bevorderen. Functioneel actieve spullen zijn onder andere een basketbalring boven een wasmand of een touwladder die naar een hoger gelegen plateau leidt. Zonder dat hij het doorheeft wordt je zoon vitaler.

Samen spelen bevorderen

Het is belangrijk dat je zoon lekker actief bezig is. Als hij dat samen met een vriendje kan doen is het nog beter! In een actieve kinderkamer zijn er genoeg kansen om samen spelen te stimuleren. Waar liggen de mogelijkheden? Kijk naar bezigheden die samen gedaan worden. Als voorbeeld noemen we een tafelvoetbalspel of zelfs een gedeelte van een basketbal court als vloer met een ring aan de muur. Geweldig toch? Wat zal jouw zoon zijn vrienden graag uitnodigen!

Een jongenskamer die aanzet tot fysieke beweging

Een jongenskamer bedenken voor een bewegelijke jongen is een uitdaging. De oplossing is makkelijk. Zoeken naar middelen om een kamer te creëren voor actieve jongens heeft ons positief verrast. Zo zijn er jongenskamers met een gymzaal te vinden en voor de klauteraars is een klimmuur een leuk plan. Natuurlijk zijn er meer ideeën te vinden. Waar kiest jouw zoon voor?

Stoere jongenskamer

Zelf een actieve jongenskamer realiseren

Ben je geïnspireerd door alle creatieve opties om een actieve jongenskamer te maken voor jouw zoon? Vergeet niet met hem te overleggen wat hem aanspreekt! Kies eerst samen een thema voor de kamer en werk dat verder uit. Dat is een leuke activiteit op zich. Veel plezier samen!

jongenskamer

Meer slaapkamer ideeën?

Ben je op zoek naar meer slaapkamer ideeën? Bekijk ook eens de artikelen: Slaapkamer voor jongvolwassenen; de 4 leukste ideeën en Meisjeskamer? Maak een prinsessenkamer!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten