Kleine slaapkamer inrichten: de balans tussen rust en gezelligheid
Wonen Slaapkamer ideeën Wooninspiratie

Kleine slaapkamer inrichten: de balans tussen rust en gezelligheid

Ga jij een kleine slaapkamer inrichten, maar weet je nog niet zo goed hoe? Een kleine ruimte inrichten wordt al snel beschouwd als een lastige klus. In een slaapkamer staan relatief grote meubels. Denk bijvoorbeeld aan het bed en de kledingkast. Het is dan ook de kunst om de kamer niet te vol te zetten met andere elementen of woonaccessoires. Daarentegen wil je natuurlijk wel een gezellige slaapkamer. Maar hoe vind je hier nou de perfecte balans in? Wij geven je hiervoor een aantal handige tips! Lees snel verder en doe wooninspiratie op voor het inrichten van een kleine slaapkamer!

Kleurgebruik in een kleine slaapkamer

Ga je een kleine slaapkamer inrichten? Denk dan goed na over het kleurgebruik in de slaapkamer. In kleine ruimtes worden vaak veel lichte kleuren gebruikt, zoals: wit, lichtgrijs en beige/zand. Lichte kleuren laten de ruimte optisch groter lijken, en dat is precies wat een kleine slaapkamer nodig heeft. Het is dus verstandig om de basis van jouw slaapkamer licht te houden. Denk aan witte muren, een licht bruine vloer en een wit dekbedovertrek.

lichte slaapkamer

Wil je toch graag wat kleur in jouw slaapkamer? Ga dan voor een aantal kleurrijke elementen, zoals wat gekleurde kussentjes op bed. Je kunt er natuurlijk nóg meer kleur laten terugkomen in jouw slaapkamer. Wanneer je hiervoor kiest is het wel belangrijk dat de kleuren die je hiervoor gebruikt mooi met elkaar combineren. Kies een kleurenpalet dat bij jou past en gebruik deze als basis.

kleine slaapkamer inrichten

Een kleine slaapkamer inrichten: welke vloer vind jij mooi?

Naast de kleur op de muren is natuurlijk de vloer ook een belangrijk element. Een kleine slaapkamer inrichten vergt de nodige voorbereidingen. Denk goed na wat je met de vloer wil doen in de kamer, dit is immers de basis van de ruimte. Ga je voor een houten vloer of toch voor tapijt? Een houten vloer is vaak vrij duur, maar wel weer heel erg mooi. Ga je toch liever voor een goedkopere variant? Kies dan bijvoorbeeld voor PVC of laminaat! Kijk eens bij de Kwantum voor mooie vloeren en doe inspiratie op!

kleine slaapkamer inrichten

Gezellig, maar niet te druk!

Nu je de basis voor jouw kleine slaapkamer hebt uitgedacht, kunnen we aan de slag met de aankleding van de ruimte. Zoek de juiste balans tussen een gezellige, maar toch rustige slaapkamer. Een overvolle en drukke kamer maakt optisch namelijk alleen maar kleiner.

Voor de aankleding van een kleine slaapkamer is het belangrijk dat je de vloer zoveel mogelijk vrij laat. Maak de kamer gezellig met een hanglamp aan het plafond, een tof schilderij boven je bed en wat plantjes op je nachtkastje.

lichte slaapkamer kleine slaapkamer inrichten

Een kleine slaapkamer inrichten? Doe slaapkamer ideeën op!

Ga jij binnenkort een kleine slaapkamer inrichten? Doe dan toffe slaapkamer ideeën op en neem een kijkje tussen de artikelen: Blauwe slaapkamer inrichten | alles over kleur, Lichtgrijze slaapkamer: zacht, verfijnd en rustgevend, Zolderkamer inrichten | interieur ideeën en 3x Groene slaapkamer: go green!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten