Kerstboom versieren met de trends van 2017
Woontrends Wooninspiratie Kerstdecoratie

Kerstboom versieren met de trends van 2017

Het is weer december: tijd om de kerstboom te versieren. Heb jij al nagedacht over hoe je de kerstboom dit jaar gaat aanpakken? In dit artikel gaan we in op de kersttrends van 2017, zodat je inspiratie krijgt om je kerstboom te versieren.

A classic christmas

In Amerika, Engeland en vast ook vele huishoudens in Nederland is deze trend nooit weggeweest, maar de kerstboom traditioneel versieren is weer populair! Met een nadruk op de kleuren rood, goud en groen voelt de kerst weer helemaal als vanouds. Wil je deze stijl net wat meer van deze tijd maken? Voeg aan de traditionele kleuren koper of donkere blauwtinten toe voor een wat moderner idee.

Kerstboom versieren inspiratie classic christmas

Kerstboom versieren met koper

De kerstboom versieren kan ook met de trendkleur van dit jaar: koper! Verschillende bruintinten, brons en koper in je kerstboom, zorgen voor een warme uitstraling. Voeg hier goudkleurige ornamenten aan toe voor een klein beetje extra glamour. Deze koperen look past goed bij een robuust, industrieel interieur. Vooral wanneer je het koper combineert met wit, nude tinten en donkerbruin zal het mooi aansluiten bij de industriële look.

Kerstboom versieren koper

Scandinavische kerst decoratie

Ben je fan van de Scandinavische uitstraling? Pas je kerstboom hierop aan door je kerstboom te versieren met houten en gebreide decoraties. De kleuren rood en wit, blauw en wit of alleen wittinten zorgt voor de perfecte Scandinavische look van jouw kerstboom!

Scandinavische kerstdecoratie kerstboom trends

Pastel kleurige kerst

Wil je de kerstboom versieren met lichte kleuren? Ga dit jaar voor pastel in plaats van wit! Hoewel wit erg mooi is voor een winterse uitstraling, zorgen pastelkleuren voor een hippe, frisse of zachte uitstraling. Wanneer je voor de zachte uitstraling gaat, kun je vintage ornamenten toevoegen zoals ballerina’s, engeltjes en gouden kerst decoraties. Het is ook erg mooi te combineren met nepsneeuw en past goed in een licht interieur.

pastel kleurige kerst trend

Een groene, botanische kerst

Liefde voor planten en de natuur is hip! De bijbehorende kleur is daarbij ook weer populair: groen! Je kerstboom versieren met groen en andere natuurlijke tinten zijn dan ook mooi in een botanisch interieur. Denk maar aan mossen op de takken of dennenappels en verschillende tinten groene kerstballen. Voeg hier ook echte takken aan toe, bruine kerstballen die matchen met dennenappels of takken en zelfs takken van andere soorten planten voor een echte botanische uitstraling! Kerstboom versieren groen

Meer inspiratie opdoen voor kerst trends?

Benieuwd naar andere tips voor het versieren van je kerstboom? Lees dan ook de artikelen: 5 tips om de kerstboom te versieren, 9x inspiratie voor de kerstboom versieren, Kerstboom optuigen: maak de kerst compleet!, Kerstboom versieren: Help, ik heb katten! of Kerst ideeën voor in huis: tover jouw huis om tot een kerstparadijs!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten