Kantoor aan huis inrichten? 5 handige tips!
Wooninspiratie Woonideeën

Kantoor aan huis inrichten? 5 handige tips!

Een kantoor aan huis inrichten is leuk, maar kan ook lastig zijn. Hoe kan je het beste jouw werkkamer stylen? Met behulp van 5 handige tips ben je een stap dichter bij het realiseren van jouw droom kantoor aan huis.

1. Kies voor een boekenkast

Een mooi ingerichte boekenkast is niet alleen functioneel, maar ook stijlvol. Zeker wanneer je een échte liefhebber bent van boeken, kan je in een open kast jouw collectie prima laten zien. Door ze op kleur en/of grootte te ordenen, creëer je een fraai effect.

Daarnaast kan je een boekenkast eenvoudig laten aansluiten bij de totale stijl van jouw thuiskantoor. Of je nu kiest voor een moderne of klassieke uitstraling, met een boekenkast heb je het ideale flexibele thuiskantoor accessoire.

2. Maak slim gebruik van planten

Een kantoor aan huis inrichten zonder planten is af te raden. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat je concentratievermogen in een ruimte met meerdere planten hoger is. En aangezien productief werken wel zo fijn is, kan je met planten jezelf makkelijk een dienst bewijzen.

Daarnaast kan je met planten jouw thuiskantoor stijlvol inrichten. Let hierbij op de kleuren, het formaat en de stijl van de planten. Zo kan je mooi de kleur van de planten en/of bloemen laten aansluiten bij de andere kleuren in de werkkamer. Op deze manier is jouw kantoor aan huis ingericht als één geheel.

Meer inspiratie voor planten in je kantoor? Lees dan onze blog met de 9 leukste planten voor in huis!

3. Investeer in goede werkverlichting

Het is verstandig om te investeren in goede werkverlichting. Van daglicht krijg je natuurlijk energie, daarnaast werkt het prettiger. Daarom is het van belang om, wanneer mogelijk, te kiezen voor een ruimte met veel natuurlijk licht. Dit is echter niet altijd mogelijk. Soms komt dit door de ruimte, het weer of omdat je in avond nog aan het werk bent. Een kantoor aan huis inrichten met goede werkverlichting is daarom een slimme keuze.

Werkverlichting is verkrijgbaar in alle soorten en maten. Hierdoor is het mogelijk om ook met verlichting jouw werkkamer stijlvol in te richten. Dit kan je doen door te letten op de uitvoering en de kleuren van de lampen. Zo kan je kiezen voor bureaulampen, spots, vloerlampen en wandlampen. Maak gebruik van verschillende soorten lampen en zorg dat het aansluit bij de rest van de inrichting.

4. Zorg voor een opgeruimd kantoor

Een opgeruimd kantoor zorgt voor meer overzicht en rust. Het maakt je productiever en creëert een prettigere sfeer in jouw thuiskantoor. Een aantal handige opruim accessoires zijn: prikborden, ladekastjes en een oplaadstation.

Notities en to-do lijstjes kan je handig ordenen op een prikbord. Dit is niet alleen handig voor jezelf, maar het ziet er ook stijlvol uit. Label je ladekastjes op basis van relevante categorieën die passen bij jouw werkzaamheden. Zo raak je niets kwijt en heb je ook geen onnodige spullen op je bureau.

Daarnaast is een veelvoorkomend probleem op kantoor kabels. Herken je het probleem van slingerende kabels die overal liggen? Kies dan voor een oplaadstation, waar alle kabels samenkomen. Vergeet ook niet je kabels weg te werken door een kabelgoot te gebruiken. Zo behoudt jouw kantoor aan huis een nette en rustige uitstraling.

5. Kantoor aan huis inrichten met trendy accessoires

Wil je jouw kantoor aan huis inrichten met trendy accessoires? Op dit moment zijn de volgende accessoires trendy op kantoor:

  • Gebruik posters van jouw inspirerende quotes

  • Kies voor een zwart krijtbord met een houten look

  • Ga voor wandrekjes en wandplankjes

  • Handig en erg stijlvol zijn schrijfgerei bakjes

Meer weten over thuis een kantoor inrichten?

Wil jij nog meer weten over hoe je thuis een kantoor inricht? Of wil jij een kantoor op zolder inrichten? Lees dan alles over een kantoor op zolder inrichten. Verder hebben wij nog veel meer artikelen zodat jij op de hoogte blijft van alle woontrends.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten