5x Tips om een kantoor op zolder te maken
Studeerkamer inspiratie Zolder inspiratie

5x Tips om een kantoor op zolder te maken

Na goed nadenken heb jij besloten om een kantoor op zolder te maken. Dit is niet altijd een makkelijke klus. Er zijn veel dingen waar je rekening mee moet houden. Hoeveel ruimte heb je beschikbaar? De ruimte moet goed geïsoleerd zijn en genoeg opbergruimte is ook belangrijk. In deze blog geven wij je 5 tips om van jouw zolder een fijn kantoor te maken!

1. Ga efficiënt met ruimte om

Zolders hebben vaak daken die schuin aflopen. Dit beperkt de mogelijkheden die je hebt om meubels te plaatsen. Het is het beste om voor je bureau een rechte muur te pakken. Dit zorgt ervoor dat je in een goede werkhouding kunt werken met genoeg ruimte. De rechte muur maakt het ook mogelijk om planken op te hangen waar je spullen op kwijt kan. 

Het is belangrijk om rekening te houden met het feit dat de zolder ook vaak als opbergruimte gebruikt wordt. Zorg ervoor dat de zolder opgeruimd en overzichtelijk is zodat jij je optimaal kan focussen. Alleen dan creëer je een fijn kantoor op zolder.

2. Natuurlijke kleuren en licht

Om goed te werken in jouw kantoor op zolder mag natuurlijk licht niet ontbreken. De meeste zolders zijn voorzien van dakramen. Houd bij het inrichten daarom rekening met waar jij jouw bureau plaatst. Zet je bureau bij een dakraam zodat je genoeg daglicht ziet. Met het raam open zorg je ook dat je genoeg frisse lucht en zuurstof binnen krijgt. 

Versterk de hoeveelheid natuurlijk licht door lichte kleuren in de ruimte te gebruiken. Beige tinten, zachte kleuren en lichte tinten werken goed om meer lichte en ruimte te creëren.

3. Kunstlicht om de ruimte te verlichten

Van nature zijn zolders al een stuk donkerder dan andere ruimtes in huis. In de winters is het vroeg donker en dat is op zolder goed te merken. Als je op donkere dagen achter een computer werkt is het verstandig om meerdere lampen te plaatsen. Extra verlichting vermindert de druk die je ogen ervaren van het beeldscherm. 

Het gebruik van sfeerverlichting kan een ruimte echt tot leven brengen. Zet bijvoorbeeld een mooie vloerlamp in de hoek van de ruimte. Naast sfeerverlichting is het ook belangrijk om functionele verlichting te plaatsen. Denk hierbij aan een goede bureaulamp waarmee je genoeg licht op je bureau creëert.  Met andere woorden, zorg voor een goede balans tussen sfeerverlichting en functionele verlichting. Dit brengt je kantoor op zolder echt tot leven.

4. Creëer ruimte door opbergruimte

We vertelden je al dat een kantoor op zolder opgeruimd moet zijn. Het is namelijk erg moeilijk om in een chaotische ruimte efficiënt en geconcentreerd te werken. Om deze ruimte opgeruimd te houden is het slim om verschillende opbergruimtes te maken. 

Het is ook mogelijk om op zolder een scheidingswand te bouwen. Dit zorgt voor extra bergruimte. Je bouwt eigenlijk een extra rechte wand. Hierdoor is het mogelijk om er een kast neer te zetten of de ruimte achter de wand als bergruimte te gebruiken. Er zijn genoeg bedrijven die meubels op maat maken. Laat je eens informeren en kijk wat de mogelijkheden zijn. 

5. Gebruik goede vloerbedekking

Daarnaast zijn zolders vaak minder goed geïsoleerd dan de rest van het huis. Door vloerbedekking te gebruiken houdt de ruimte de warmte beter vast. Dit maakt het prettiger om op zolder te werken. Daarnaast maken kleden of vloerbedekking een ruimte echt compleet. Je creëert niet alleen visueel meer warmte, je zit er zelf tijdens het werken ook een stuk warmer bij. Niemand wilt het koud hebben in je kantoor op zolder.

Meer wooninspiratie nodig?

Heb je na het lezen van dit artikel behoefte aan nog meer informatie over een kantoor aan huis inrichten? Woonblog barst van wooninspiratie. Hier vind je alles over de inrichting van jouw huis en de beste ideeën voor jouw kantoor op zolder.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten