Badkamer ideeën: 5 tips voor jouw badkamer

Ben jij op zoek naar de leukste badkamer ideeën? Het jaar 2019 is nog niet zolang geleden begonnen en dat betekent een frisse, nieuwe start. Veel mensen kiezen juist in deze periode voor een nieuwe badkamer om dit gevoel te versterken. De badkamer is namelijk een plaats waar je even alles kunt laten gaan en helemaal tot rust kunt komen. Wil jij je badkamer ook een nieuwe look geven? Lees dan verder en ontdek de leukste badkamer ideeën!

1. Begin met de kleur op de muur

De uitstraling van een badkamer begint met de kleur op de muur. Houd jij van een frisse, lichte badkamer of toch juist van een donkere, sfeervolle ruimte? Het kan allemaal! Maak van jouw badkamer een plekje om ultiem te relaxen en tot rust te komen.

We zien in 2019 de badkamertrend natuursteen terugkomen. Natuursteen in de badkamer is erg mooi en geeft een rustgevende en fijne uitstraling. De grove stenen zorgen samen voor een geheel in de ruimte en dat is precies wat een badkamer nodig heeft. Kies voor de kleuren grijs, bruin, zand of beige.

badkamer ideeën natuursteen

Badkamer ideeën voor een kleine badkamer

Ben je op zoek naar badkamer ideeën voor een kleine badkamer? Kies dan voor grote stenen tegen de muur. Grote oppervlaktes zorgen voor een optisch groter beeld van een ruimte, waardoor de badkamer ruimtelijker lijkt. Gebruik een lichte kleur tegen de muur zoals wit, lichtgrijs of een pastelkleur. Door lichte kleuren wordt het lichtinval van buiten goed benadrukt, wat ook zorgt voor een ruimtelijker gevoel. De juiste Douchekraan bestellen is ook heel belangrijk. Als de douchekraan niet bij de rest past, oogt het al gauw rommelig.

Badkamer idee grote tegels Grote tegels badkamer idee

2. Badkamer ideeën voor de vloer

Badkamer ideeën voor de vloer: maak een geheel van jouw badkamer. Kies voor dezelfde tegels op de vloer als op de muur om een rustgevend gevoel te creëren in de badkamer. Leg de tegels mooi en strak door en zorg dat de overlap van de vloer tot de muur naadloos aansluit.

Je kunt er ook voor kiezen om de muur en de vloer onafhankelijk van elkaar te bekleden. Het is daarbij wel belangrijk dat de kleur van de muur en de kleur van de vloer goed op elkaar afstemmen. De combinaties wit/blauw, wit/grijs, wit/bruin, bruin/zwart worden vaak gebruikt in de badkamer.

witte badkamer

Wil je echt iets unieks in jouw badkamer? Ga dan voor een houtlook vloer. De houtlook vloer is niet gemaakt van echt hout, maar van keramische tegels. Deze zijn erg onderhoudsvriendelijk en zien er super luxe uit! Hoe gaaf is dat?

De houtlook tegels passen ook helemaal bij een landelijke badkamer. Lees het artikel: kom tot rust in jouw landelijke badkamer voor meer badkamer ideeën.

badkamer ideeën houtlook tegels

3. Badkamer ideeën voor een mooie wastafel

Ben je op zoek naar badkamer ideeën voor een mooie wastafel? De wastafel is een belangrijk en functioneel onderdeel in de badkamer. Je ziet veel verschillende wastafels, maar wat is nou praktisch?

De voorkeur van veel mensen gaat uit naar een dubbele wasbak, zodat je tegelijkertijd je tanden kunt poetsen. Een dubbele wasbak kun je verwerken in één grote wastafel of je kiest voor twee aparte wastafels, met aparte kastjes. Het zwevende effect van de aparte kastjes zorgt voor een open gevoel in de ruimte.

wastafel badkamer

4. Kies een mooie, grote spiegel!

Badkamer ideeën: ga voor een grote spiegel. Een grote spiegel zorgt voor de weerkaatsing van het zonlicht. Dat zorgt voor een hele frisse uitstraling aan de badkamer. Zonlicht is heel goed voor de mens en het is erg functioneel. Hoe fijn is het als je veel licht hebt tijdens het opmaken?

Ben je op zoek naar badkamer ideeën voor een kleine badkamer? Hang dan meerdere spiegels op. Zo wordt het zonlicht optimaal weerkaatst, zodat jouw badkamer veel groter lijkt.

badkamer ideeën

5. Berg je spullen op

Zorg voor genoeg opbergruimte in jouw badkamer. Er staan vaak veel flesjes, potjes en andere spullen in een badkamer waardoor het al snel rommelig oogt. Berg de spullen op die je niet dagelijks gebruikt. Zet je spullen bijvoorbeeld in een lade of kies voor een leuke mand waar je alles in kunt zetten.

badkamer ideeën

Meer badkamer ideeën?

Ben je op zoek naar meer badkamer ideeën? Neem eens een kijkje tussen onze artikelen: 6x de gaafste badkamer inspiratie en Badkamer ideeën: welke stijl past bij jou?

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten