Badkamer ideeën: welke stijl past bij jou?
Badkamer ideeën Wooninspiratie Woonruimtes Inrichting

Badkamer ideeën: welke stijl past bij jou?

Ben jij op zoek naar badkamer ideeën? De badkamer is een veelgebruikte ruimte in huis en is een plek waar je lekker tot rust kunt komen. Daarom is het belangrijk dat jij je hier prettig voelt. Van welke stijl houd jij? Modern, landelijk, industrieel of Scandinavisch? Wij geven je een aantal badkamer ideeën zodat jij kunt ontdekken welke stijl bij jou past!

Ga jij voor een bad of een douche?

Kies jij voor een bad of een douche? Er ontstaat vaak twijfel wanneer het gaat om de keuze voor een bad of douche. Wanneer je geen ruimte hebt voor zowel een bad als een douche in jouw badkamer, is het belangrijk dat je de juiste keuze maakt. Een bad is fijn om in te relaxen en een douche is daarentegen erg praktisch.

Je kunt kiezen voor een ingebouwd bad of voor een vrijstaand bad. Een vrijstaand bad is erg modern en tegenwoordig heel populair. Het straalt dan ook veel luxe en comfort uit.

Ga jij toch liever voor een douche? Ga dan voor een inloopdouche! Een inloopdouche is erg makkelijk schoon te houden. Je hebt namelijk geen randen en hoeken die vies kunnen worden. Het is wel belangrijk om goed na te denken over de materialen die worden gebruikt. Bepaalde tegels kunnen glad worden en het is natuurlijk niet de bedoeling! Daarnaast is een inloopdouche veilig omdat je geen drempel hebt waar je overheen moet stappen. Dit is een groot voordeel voor senioren, kinderen en mensen met een beperking. Kies voor een inloopdouche met glazen douchewanden, hierdoor oogt jouw badkamer groter. Natuurlijk heeft een inloopdouche ook een aantal nadelen. Wanneer het water niet te snel wegloopt, kan de hele badkamervloer nat worden. Ook kan het wat frisser zijn tijdens het douchen. Je kunt daarom ook kiezen voor een mooie douchecabine.

Badkamer ideeën

Badkamer ideeën: de industriële badkamer

Ben jij op zoek naar inspirerende badkamer ideeën om jouw badkamer helemaal af te maken? Wij laten je graag de industriële badkamer zien. Een industriële badkamer kenmerkt zich door haar robuuste, stoere en sfeervolle uitstraling. Combineer de materialen metaal, staal, hout en beton voor een ultieme industriële look in jouw badkamer.

Industriële badkamer grijstinten

Moderne badkamer ideeën: een zwart/wit badkamer

Moderne badkamer ideeën: spreken de kleuren zwart en wit jou aan? Combineer deze twee basiskleuren dan in jouw badkamer! Het klinkt misschien een beetje saai, alleen maar zwart en wit. Maar dat is het zeker niet! Het oogt juist heel fris en geeft een hele moderne look aan jouw badkamer.

badkamer ideeën modern

De landelijke badkamer

Een landelijke badkamer straalt veel rust uit. Er wordt veel gebruik gemaakt van natuurlijke materialen en zachte kleuren. Gebruik aardetint kleuren zoals zand, beige, bruin, grijs en wit. Vul de badkamer aan met accessoires, wat zorgt voor een sfeervolle uitstraling. Zet wat kaarsjes neer en kom helemaal tot rust in jouw landelijke badkamer!

De scandinavische badkamer: rust en veel licht

Een scandinavische badkamer is heel licht. We zien vooral de kleur wit veel terug. Dit wordt aangevuld met het natuurlijke materiaal hout. Deze combinatie straalt veel rust uit en is dan ook perfect voor iedere badkamer.

Kies voor een wit bad, dit past helemaal in deze badkamer. Heb je een douche? Ga dan voor een glazen douchedeur. Dit laat veel licht door en straalt veel toegankelijkheid uit. Hierdoor wordt de ruimte één geheel. Je kunt verschillende soorten douchedeuren kopen. Denk aan een glazen deur met een zwart frame of een metalen frame.

Scandinavische badkamer

Scandinavische badkamer

Meer badkamer ideeën?

Ben je op zoek naar meer badkamer ideeën? Bekijk dan ook dit artikel eens: 6x de gaafste badkamer inspiratie.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten