Tips voor de inrichting van een nieuwe keuken

Ben jij bezig met een nieuwe keuken en ben je op zoek naar wat handige tips die je helpen bij de inrichting ervan? Een nieuwe keuken uitzoeken, plaatsen en inrichten is een tijdrovende klus. Dat neemt niet weg dat een nieuwe keuken uitzoeken heel leuk is. De keuken is in veel huishoudens tegenwoordig het middelpunt van de woning, waar iedereen samenkomt. Het is daarom belangrijk dat de keuken helemaal naar wens is. Doe daarom voldoende inspiratie op en weet waar je aan begint!

Keuken inspiratie: let op de indeling

Wanneer je een nieuwe keuken gaat aanschaffen wordt er vaak vanuit de verkopende partij een indeling gemaakt. Ga thuis goed na of je deze indeling logisch en prettig vindt. Vaak wordt er alleen gekeken naar de “mooiste” indeling, maar het is ook heel belangrijk dat een keuken praktisch is. Let bijvoorbeeld op de volgende aspecten:

  • Zorg ervoor dat de afwasmachine en wasbak dicht bij elkaar zitten. Zo hoef je niet met de natte vaat de keuken door.

  • Bedenk een indeling voor het bestek, het servies en de pannen. Denk goed na over deze indeling, want het servies op een plank boven ooghoogte is niet handig.

  • Houd rekening met de ruimte waar je kunt staan in de keuken. Soms blijft hiervoor te weinig ruimte over, waardoor je amper met twee personen kunt koken.

nieuwe keuken inrichten

Tegenwoordig worden keukens vaak gemonteerd door de verkopende partij. Soms is dit niet het geval, en doen mensen het zelf. Dit is echter geen makkelijke klus, en je moet hier echt wel een beetje handig voor zijn. Wanneer je de keuken zelf (met hulp) gaat monteren, zorg er dan voor dat je de juiste benodigdheden in huis hebt. Denk aan alle gereedschap en werkkleding. Denk bijvoorbeeld aan de werk t-shirts voor extra bescherming. Kijk voor werkkleding bijvoorbeeld eens bij engelbert strauss.

Stem verschillende elementen in de keuken op elkaar af

Op zoek naar keuken inspiratie voor een nieuwe keuken? Dan hebben we een belangrijke tip voor je. Stem bepaalde elementen in de keuken op elkaar af. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de kraan en handvatten van de keuken. Wanneer je een zilveren kraan hebt is het niet mooi om gouden handvatten te gebruiken in die keuken.

nieuwe keuken inrichten

Een keuken met barretje

Veel mensen die een nieuwe keuken gaan inrichten, kiezen voor een barretje in de keuken. Er zijn veel verschillende varianten op dit barretje. De ene keuken heeft een hoge zitplekken bij de bar, terwijl de andere weer lage plekken heeft.

In het gros maken wij onderscheid tussen twee type barretjes. Dit onderscheid wordt gemaakt tussen een open en gesloten bar. Een open bar geeft een ruimtelijk gevoel en is ideaal in een kleinere keuken. De gesloten bar is daarentegen handig, want in deze bar kun je weer extra kastruimte verwerken.

Keuken inspiratie keuken met barretje

Meer keuken inspiratie voor een nieuwe keuken?

Ben je op zoek naar meer keuken inspiratie voor een nieuwe keuken? Neem dan eens een kijkje tussen de artikelen: Scandinavische keuken: unieke keukeninspiratie, Inspiratie keuken: 9 toffe ideeën, Keuken ideeën: 3 verschillende woonstijlen en Keukenapparatuur: onmisbaar of optioneel?

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten