Tips en trucs om een studentenkamer in te richten
Slaapkamer ideeën Wooninspiratie

Tips en trucs om een studentenkamer in te richten

Ga je binnenkort een studentenkamer inrichten en weet je niet zo goed hoe je moet beginnen? Studentenkamers zijn vaak erg klein, soms wel tot maar 8m2. Daarentegen dient de studentenkamer niet alleen als slaapkamer, maar ook als woon- en eetkamer. Wanneer je niet het geluk hebt dat er een gezamelijke kamer in het studentenhuis is waar je gebruik van kunt maken, betekent dit dat je veel tijd zal doorbrengen in je kamer. Des te belangrijker dus dat je deze ruimte slim benut en zo veel mogelijk ruimte overhoudt. Ook al lijkt dat misschien onmogelijk. Om je hier een beetje bij te helpen, hebben wij een aantal handige tips op een rijtje gezet. Kijk je mee?

Houd een studentenkamer licht

Een van de meest simpele tips om een ruimte optisch te vergroten, is door gebruik te maken van lichte kleuren. Werk vooral met kleuren zoals wit, lichtgrijs en nude. Hier kun je natuurlijk kleur aan toevoegen, maar zorg dat de basis simpel en licht is. Wanneer je werkt met donkere kleuren zul je merken dat je voor je gevoel in een veel kleinere ruimte bent. Dit is precies wat je niet wil in een studentenkamer

Verf daarom de langste muur in de kamer wit. Om toch wat kleur te geven aan de ruimte kun je een korte muur best een kleurtje geven. Denk bijvoorbeeld aan babyblauw of zachtroze. Dit zijn alsnog lichte kleuren en brengen tegelijkertijd al veel sfeer mee.

studentenhuis

Een- of tweepersoonsbed?

Als je een studentenkamer gaan inrichten moet je soms wat concessies doen. Wil je graag een bed, kledingkast, bureau, nachtkastje en tv meubel, maar past dit niet helemaal? Dan moet je dingen gaan wegstrepen. Natuurlijk kun je sommige dingen simpelweg niet wegstrepen, zoals een kledingkast en een bed. Ben je gewend om in een tweepersoonsbed te slapen? Misschien is dat voor nu dan even verleden tijd en blikken we weer terug op een eenpersoonsbed. Wellicht past dat toffe nachtkastje nu wel naast je bed?

studentenkamer inrichten

Studentenkamer inrichten: wees creatief

Ga je een studentenkamer inrichten? Soms moet je een beetje creatief omgaan met de ruimte. Helaas heb je namelijk niet alle ruimte die je eigenlijk wel nodig zou hebben, maar met deze handige tip bespaar je weer wat ruimte!

Plaats een open boekenkast achter je bed. De wand achter je bed is vaak toch een nutteloos gebied waar weinig mee wordt gedaan. Als je hier nu een kast achter zet, kun je deze mooi vullen met al je schoolboeken en tegelijkertijd gebruiken als nachtkastje.

Door zo'n kast in je kamer neer te zetten creëer je ook gelijk ruimte voor spullen die je misschien vooraf een beetje was vergeten. Zo is het als student bijvoorbeeld heel handig om een printer te hebben, om al je schoolstukken netjes uit te printen. Ben je nog op zoek naar een printer? Kijk dan eens bij PrintAbout. Hier kun je gemakkelijk de beste printers vinden. Vergeet bij het kopen van een printer niet een cartridge erbij te nemen. Anders kun je alsnog niet direct printen! Denk bijvoorbeeld aan een HP cartridge 364, wanneer je voor een HP printer gaat.

studentenkamer inrichten

Handige tips voor iedere student op kamers

Voor alle studenten hebben we nog een aantal handige tips op een rijtje gezet waarmee je jouw studentenleven net wat makkelijker maakt:

  1. Ga voor een uitschuif bed. Hiermee bespaar je veel ruimte in je kamer en als er dan toch iemand blijft logeren kun je hem gewoon uitschuiven!

  2. Geen plaats voor een uitschuif bed? Ga dan voor een hoog bed waar je lades onder kunt leggen. In deze lades kun je al je linnengoed kwijt. Dit scheelt veel kastruimte.

  3. Een stoommachine: echt ideaal! Hiermee haal je de grove kreukels uit je blouse die je waarschijnlijk opgefrommeld in je kast hebt gelegd, waardoor je het niet gelijk hoeft te strijken.

  4. Ga voor een wandlampje naast je bed. Hierdoor heb je niet perse een nachtkastje nodig en heb je toch licht.

Meer tips voor een kinder- of studentenkamer?

Ben je op zoek naar meer tips en wooninspiratie voor een kinderkamer? Neem dan ook eens een kijkje tussen de artikelen: Inspiratie behang meisjeskamer: Lief & vrolijk, 4x Kinderkamer inspiratie: ontdek het nu!, 9 tips voor de tienerkamer en Meisjeskamer? Maak een prinsessenkamer!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten