Romantische slaapkamer in 5 stappen
Slaapkamer ideeën Woonstijlen Wooninspiratie

Romantische slaapkamer in 5 stappen

Is jouw slaapkamer toe aan een nieuwe look en ben je op zoek naar wooninspiratie voor een romantische slaapkamer? Een romantische slaapkamer kun je op allerlei verschillende manieren inrichten. Maak het knus en gezellig en stem alles af op jouw wensen en behoeften. Een intieme en rustgevende sfeer is de basis voor een romantisch interieur. Werk dus veel met zachte materialen en veel woonaccessoires. Lees snel verder en ontdek hoe je jouw slaapkamer in 5 stappen kunt omtoveren tot een romantische slaapkamer.

Stap 1: Een romantische slaapkamer vergt misschien een nieuw likje verf

Droom jij van een romantische slaapkamer? De kleuren in een romantisch interieur zijn vrij bepalend voor de sfeer. Het leuke van de romantische woonstijl is dat er geen specifieke kleuren zijn die je moet gebruiken. Natuurlijk geven de kleuren rood, roze paars en wit al snel een romantische uitstraling. Deze kleuren kun je ook mooi combineren met bijvoorbeeld donkergrijs. Het contrast tussen de opvallende kleuren rood en roze in combinatie met het rustige donkergrijs geeft een fijne sfeer.

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om je slaapkamer licht te houden. Werk dan met kleuren zoals wit, nude en beige in combinatie met roze en rood. Hierdoor ontstaat er een hele frisse uitstraling in jouw romantische slaapkamer. Een tip: hang gordijnen op. Hiermee kun je de ruimte toch wat donkerder maken als je wil, om een intieme sfeer te creëren.

slaapkamer inspiratie lichte kleuren

Stap 2: De verlichting in een romantische slaapkamer

Verlichting is een absolute sfeermaker, en dus echt iets om goed over na te denken voor een romantische slaapkamer. Een mooie lamp aan het plafond is altijd tof. Vaak trekt dit ook al snel de aandacht, waardoor het een eyecatcher wordt. Hang daarom een gave lamp op, denk bijvoorbeeld aan een kroonluchter.

kroonluchter

Daarnaast is het gaaf om een ledstrip achter het hoofdbord van het bed tegen de muur te bevestigen. Hierdoor komt er boven het bed een streepje met licht, wat er heel gemoedelijk uit ziet. Dit benadrukt de romantische sfeer precies op de juiste wijze!

slaapkamer verlichting

Stap 3: Een groot, mooi opgedekt bed

Onmisbaar in een romantische slaapkamer: een groot, mooi opgedekt bed. Denk bijvoorbeeld aan een mooie boxspring of een ledikant. Kies voor een kleur dat past bij de rest van je interieur. Hierdoor ontstaat er een geheel in de slaapkamer.

romantische slaapkamer

Stap 4: Romantische slaapkamer accessoires

De romantische woonstijl draait om gezelligheid en knusheid. Woonaccessoires mogen dan ook zeker niet ontbreken. Leg flink wat kussentjes op bed en koop een mooie bijpassende sprei. Leuke nachtkastjes zijn natuurlijk altijd een go, en al helemaal als je hier een mooi lampje op zet.

We blikken even terug naar vroeger: in de tijd dat we droomden van een prinsessenkamer. En als je aan een prinsessenkamer denkt, dan denk je natuurlijk aan een klamboe! Een klamboe boven je bed is ultiem romantisch. Mooi toch?

romantische slaapkamer

Stap 5: De finishing touch

Maak jouw romantische slaapkamer helemaal af met wat kaarsen, bloemen (vooral gedroogde bloemen zijn perfect), geurstokjes en wat bon bonnetjes in je nachtkasje.

romantische slaapkamer

Meer slaapkamer ideeën?

Ben je op zoek naar meer slaapkamer ideeën? Kijk dan ook eens rond tussen de artikelen: Wat voor bedden zijn er eigenlijk? | Slaapkamer inspiratie, Kleine slaapkamer inrichten: de balans tussen rust en gezelligheid, Blauwe slaapkamer inrichten | alles over kleur en Zolderkamer inrichten | interieur ideeën

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten