Kleurinspiratie | wat kleur met je woning doet
Wooninspiratie

Kleurinspiratie | wat kleur met je woning doet

Op zoek naar toffe kleurinspiratie voor jouw woning? Kleuren hebben een impact op ons gevoel, doen en laten en overkomen. De meeste mensen hebben dan ook een lievelingskleur: de kleur die jij het mooist vindt en waarbij je jezelf thuis voelt. De keuze voor een bepaalde kleur is heel belangrijk, want mensen moeten het mooi vinden. Denk bijvoorbeeld een kleding, bedrijf logo's, interieur van een woning maar ook van een openbare gelegenheid. In een ziekenhuis worden bijvoorbeeld vaak oranje/gele tinten gebruikt, terwijl je in een bioscoop veel rood en zwart ziet. Benieuwd wat kleur kan doen in een interieur? Lees dan snel verder en doe kleurinspiratie op!

kleurinspiratie interieur

Kleurinspiratie: ga voor een kleurrijk interieur

Een kleurrijk interieur ziet er al snel gezellig, vrolijk en stijlvol uit. Het leuke aan een kleurrijk interieur is dat je niet zo bezig hoeft te zijn met de regeltjes: mix en match gewoon allerlei kleuren met elkaar die jij mooi vindt! Natuurlijk is het wel slim om een beetje na te denken welke kleuren je precies met elkaar wil combineren, voordat je dadelijk een te drukke woning hebt. Wanneer je de basis van een ruimte, zoals de woonkamer, basic houdt kan er weinig mis gaan. Denk aan een basiskleur zoals wit, lichtgrijs of beige. Voeg hier allerlei kleuren aan toe zoals rood, groen, geel, oranje en blauw.

wanddecoratie woonkamer

Kleurinspiratie: Bohemian woonstijl

De bohemian woonstijl staat bekend om het vele kleurgebruik. Denk hierbij voornamelijk aan de kleuren blauw, groen, petrol en oranje. De combinatie van deze kleuren geeft een volmaakte uitstraling aan de ruimte.

bohemian woonstijl

Creëer contrast

Op zoek naar toffe kleurinspiratie, maar wil je niet direct je hele interieur veranderen? Een kleurrijk interieur is best gedurfd, je kunt daarom ook op een andere manier kleur accentueren in jouw interieur. Heb jij bijvoorbeeld een donker interieur? Creëer dan contrast in huis.

Stel je voor: je hebt een donkere woonkamer. donkergrijze muren, een houten vloer en een zwarte bank. Zet een grote knal oranje stoel neer in dit interieur. Kun je, je voorstellen hoe gaaf dit eruit ziet? Hiermee creëer je veel contrast in de ruimte en je hebt gelijk een eyecatcher als je binnen komt lopen. Super gaaf toch?

donkere woonkamer contrast

Zacht kleurrijk

Toffe kleurinspiratie kun je ook op een andere manier interpreteren. Wanneer we denken aan een kleurrijke ruimte, denken we al snel aan een ruimte vol felle kleuren. Je kunt kleur ook op een hele andere manier laten terugkomen in jouw interieur, waardoor je nog steeds een kleurrijk interieur hebt. Voeg allerlei zachte kleuren bij elkaar. Denk bijvoorbeeld aan petrol, okergeel, bordeaux rood, marineblauw en paars. Deze combinatie straalt veel rust en gemoedelijkheid uit.

kleurinspiratie

Op zoek naar meer woon ideeën?

Ben je op zoek naar meer woonideeën? Neem dan eens een kijkje tussen de artikelen: Zonnepanelen informatie: lees hier alles wat je moet weten, Donkere woonkamer | tips en inspiratie, 4x favoriete woonstijlen en woontrends en 4x Woonkamer verlichting | Shine bright

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten