De kersttafel dekken doe je zo!
Kerstdecoratie

De kersttafel dekken doe je zo!

Krijg je gasten met kerst en wil je graag indruk op ze maken met een mooi gedekte kersttafel? Wij vertellen je precies hoe je je tafel aankleed voor het kerstdiner! Met een paar simpele tips creëer je zo een gezellige en sfeervolle tafel met sfeervolle kerstdecoraties waar jij en je gasten samen kunnen genieten.

Tafel dekken voor het kerstdiner

Begin bij de basis wanneer je de tafel gaat dekken voor het kerstdiner. Heb je een mooie eetkamertafel met een rustieke uitstraling? Dan wil je deze misschien wel niet bedekken onder een tafelkleed. Je kunt er dan voor kiezen om alleen een tafelloper te gebruiken. Is je tafel niet zo mooi? Bedek 'm dan juist wel met een tafelkleed. Ga voor een klassiek wit tafelkleed of koop een leuk kersttafelkleed.

Gebruik je geen tafelkleed maar wil je toch iets voor onder de borden? Of wil je je tafel een beetje extra aankleden? Gebruik dan eens mooie onderborden. Die zien er veel mooier uit dan de alledaagse placemats. Onderborden komen er in een heleboel verschillende materialen, zoals van aardewerk of metaal. Een zilver- of goudkleurig onderbord geeft een glamoureuze uitstraling die goed bij kerst past. Houd je niet zo van opvallend en blinkend? Gebruik dan bijvoorbeeld schijven boomstam als onderbord.

kersttafel

Kerstdecoratie voor de kersttafel

Laat de kerstdecoraties voor de kersttafel aansluiten bij de kleuren van je andere kerstversieringen. Probeer de basis neutraal te houden en kleed het geheel aan met gekleurde accessoires. Bepaal voor welke stijl je wil gaan (klassiek met rood en wit, chique met goud en zilver of landelijk met natuurlijke tinten en materialen) en laat je decoraties en servies daarbij aansluiten. Haal je mooiste servies uit de kast en stel dit netjes op.

Het is het meest praktisch om het midden van de tafel te versieren met kaarsen en andere decoraties. Gebruik je tafelloper als richtlijn en stel je decoraties in een lijn op. Zet bijvoorbeeld een heleboel kaarsen en kaarsenhoudertjes neer. Gebruik kaarsen(houders) met verschillende hoogtes om zo een speels effect te creëren.

Natuurlijke aankleding van de kersttafel

Als je op Pinterest rondsnuffelt zie je dat de aankleding van de meeste kersttafels met natuurlijke materialen en tinten wordt gedaan. Misschien niet je eerste gedachte bij kerst, waarbij je toch al snel de neiging hebt om voor glitter en glamour te gaan. De natuurlijk aangeklede kersttafel past echter in bijna ieder interieur en ziet er toch heel knus en gezellig uit. Maak gebruik van natuurlijke tinten en materialen. Gebruik alleen een loper in een natuurlijke tint en kleed je tafel aan met kersttakken, dennenappels en kaarsen.

Meer kerstdecoratie?

Ben je op zoek naar meer ideeën voor kerstdecoratie? Bekijk dan ook eens de artikelen: Kerstboom versieren: deze tips moet je lezen! en 9x inspiratie voor de kerstboom versieren.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten